• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Krhka koalicija na nivou BiH

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas da je vladajuća koalicija na nivou BiH veoma krhka i da će vrlo brzo imati određene izazove, ali da je najbitnije da se rješavaju životna pitanja građana.

  On kaže da je PDP opredijeljen da sve teme od značaja za građane BiH i Republike Srpske budu usvajane i izglasavane, kao i da se na bazi razgovora kreira unutrašnji dogovor, odnosno vrati međusobno povjerenje unutar institucija BiH.

"Ovakvo stanje nepovjerenja nastalo je najviše neodgovornom politikom /Bakira/ Izetbegovića, koja se može ocijentiti politikom obmane i prevare", rekao je Borenović novinarima u Bijeljini nakon sjednice Predsjedništva PDP-a.

On je istakao da nijedna, kako kaže, prevarantska politika u BiH, poput politike Izetbegovića, ne može uspjeti, što je najbolje pokazalo brzo odbacivanje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije.

"To je samim tim i zaustavilo bilo kakvu dalju eskalaciju potencijalnih tenzija u BiH", rekao je Borenović i dodao da je svako nelegitimno ponašanje bošnjačkih političkih elita za svaku osudu.

Borenović kaže da je ključno pitanje kako dalje unutar vladajuće koalicije na nivou BiH.

"Smatramo da je ova koalicija veoma krhka i da će vrlo brzo imati određene izazove. Najbitnije je, međutim, da se životna pitanja građana BiH rješavaju u narednom periodu", rekao je Borenović.

Govoreći o situaciji u Republici Srpskoj, Borenović kaže da je aktuelno stanje "posljedica katastrofalne politike koju vodi Vlada Republike Srpske".

"U posljednje vrijeme u Republici Srpskoj je jedina pozitivna vijest kada se dobije kredit, a to pokazuje da se Srpska nalazi u ogromnim finansijskim izazovima", rekao je Borenović.

On je naveo da je PDP danas formirao 18 programskih savjeta za svaku oblast koja je važna za funkcionisanje Republike Srpske, a obuhvatiće oko 270 članova, ali i nestranačkih ličnosti.

"Oni će raditi na kreiranju programskih principa i djelovanja PDP u naredne dvije godine, posebno nakon sljedećih izbora", rekao je Borenović.

On smatra da je u Srpskoj neophodno ići u pravcu ukrupnjavanja političke scene, te najavio da će PDP u narednom periodu razgovarati sa svima koji su zainteresovani za saradnju sa njima i koji u ovoj partiji vide ozbiljnu političku strukturu.

"Smatramo da PDP može biti stranka koja će okupljati brojne druge manje političke stranke i strukture koje žele da na bazi programa PDP-a grade bolju budućnost u Srpskoj", rekao je Borenović.

On smatra da će neophodno raditi i na izmjenama Izbornog zakona u BiH, ističući da su izbori u BiH trenutno sve samo ne rezultat izborne volje građana.

"Bilo bi dobro objediniti lokalne i opšte izbore u skladu sa određenim ustavnim i zakonskim načelima", rekao je Borenović.

Tagovi

PDP

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE