• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Dok je suda, može biti i revizije

Autor mondo.ba

Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović izjavio je da ga je brza reakcija Međunarodnog suda u vezi revizije tužbe BiH protiv Srbije, iznenadila.

Izetbegović je za sarajevsku Hajat TV rekao da je znao da će nakon podnošenja zahtjeva uslijediti kriza, ali, kako kaže, "od istine ne može odustati."

"Zato nije sve izgubljeno, šansa i dalje postoji. Sve dok postoji sud, nanovo se može pokrenuti proces u odnosu na ono što se dešavalo. Neko novo tročlano Predsjedništvo u nekom budućem sazivu može odlučiti, zavisi od presude Mladiću npr. Jedna od tačaka za koju smo se mi uhvatili ili pozivali na nju kao neki novi dokaz, neki novi razlog sudu da razmisli, jeste to što je Mladić optužen da je napravio genocid diljem BIH, a ne samo u Srebrenic", izjavio je Izetbegović.

Na izjavu Dragana Čovića da se on nije zalagao za reviziju, jer se bojao da ista takva tužba jednog dana ne bi bila iz Sarajeva upućena prema Hrvatskoj, Izetbegović kaže kako ga čudi Čovićeva izjava, jer takvih intencija nije bilo. Takve stvari ne treba potcrtavati, jer se nanovo otvara pandorina kutija onoga što je Hrvatska uradila u BiH, dodaje Izetbegović.  

"Ja mislim, čak i da je ovo što su ove udruge hrvatskih branitelja ovih dana uradile pa žele procesuirati bh. generale i branitelje pred hrvatskim sudovima, takođe na liniji tog jednog naivnog pristupa, koji može samo isprovocirati ono što ne treba Hrvatima u BiH," navodi Izetbegović za Hajat, prenosi Faktor.ba.

Izetbegović kaže i da je očekivao više od premijera Srbije, Aleksandra Vučića.

"Ako ćemo govoriti o miru i stabilnosti, onda treba Dodika zaustaviti kad krene u nemir i nestabilnost," smatra Izetbegović i dodaje da Vučić, ipak, u ovakvoj situaciji djeluje na dobar način na smirivanje tenzija.

Član Predsjedništva BiH kaže da je bilo želje i s njegove i s Vučićeve strane da se intenzivnije radi na pomirenju dva naroda, ali ''da su se mnoge stvari otele.''

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Doboj

Ovaj lik je lud.Jos vise se ukopava.

MONDO REPORTAŽE