• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: Radimo na "starim ubistvima"

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je danas, tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS, da MUP RS trenutno radi na nekoliko "starih ubistava“, te da nisu odustali ni od jednog nerasvijetljenog teškog krivičnog djela.

Tokom skupštinske rasprave o radu tužilaštava u RS u prošloj godini, poslanici su u nekoliko navrata podsjetili na neka nerasvijetljena ubistva, poput ubistva Milana Vukelića u Banjaluci. Vukelić je, podsjetimo, 2007. godine likvidiran u eksploziji automobila bombe. Poslanici su pomenuli i brutalno ubistvo nekadašnje direktora "Jahorina osiguranja“ Riste Jugovića.

"Što se tiče ubistava u RS od prije deset i više godina, ja ne mogu da pričam o njima iz razumljivih razloga. Međutim, svi znate da je i na moje insistiranje formirana Uprava za organizovani i teški kriminalitet u MUP-u RS i upravo rade na rasvjetljavanju teških krivičnih djela", naveo je Lukač.

On je podvukao da to dokazuje da MUP RS nije odustao od tih slučajeva.

"Znamo da negdje postoje, živi ili mrtvi, ljudi koji su izvršili određena ubistva. Znamo i da je teško to dokazati jer je prošlo mnogo godina. Ali nećemo odustati. Neka ubistva iz ranijeg perioda smo uspjeli rasvijetliti. Radimo i sada trenutno na nekoliko ubistava starih više godina", objasnio je Lukač.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković zatražio je od resornog ministra, u ime Kluba, da se dođe do istine o slučaju ubistva Milana Vukelića, ali i podvukao da treba doći do istine i o ubistvima brojnih drugih značajnih ljudi, među kojima je i Risto Jugović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE