• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Može se i vaninstitucionalno djelovati

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je na današnjoj sjednici predložio članovima Predsjedništva da se obavežu da ubuduće neće raditi vaninstitucionalno, ali taj prijedlog nije dobio većinu, tako da o njemu nije razgovarano.

"Meni to ne smeta, to samo znači da vaninstitucionalno djelovanje, ako već niko nije htio da se opredijeli, mogu koristiti i drugi. Dobro je da to znamo", rekao je Ivanić novinarima na Palama.

On je konstatovao da su u ovom konkretnom slučaju odluke donesene tako da Republika Srpska i srpski narod nisu ni najmanje oštećeni.

"Naprotiv, sebe smatram i nekom vrstom političkog pobjednika u ovoj igri i zato nisam na tome ni previše insistirao, a mislim da ćemo narednih nedjelja imati priliku da vidimo jako mnogo problema u odnosima Bošnjaka i Hrvata", naveo je Ivanić.

Komentarišući poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika SDS-u da zajedno sa SNSD-om glasaju za smjenu Savjeta ministara BiH, zbog tvrdnji predstavnika SDS-a da je nedavna telefonska sjednica Savjeta ministara BiH bila nelegalna, Ivanić je ocijenio da se situacija u vezi sa akcizama i cijelim programom reformi previše koristi za politička prepucavanja.

"Nisam ni predlagao da se Savjet ministara mijenja, to oni treba da vide. Bilo bi pametno da jedni i drugi sjednu i nađu rješenje", smatra Ivanić.

U Sarajevu je danas održana redovna sjednica Predsjedništva BiH, nakon nekoliko mjeseci krize u radu ove institucije izazvane vaniinstitucionalnim djelovanjem bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića, koji je, bez saglasnosti druga dva člana, Međunarodnom sudu pravde u Hagu uputio zahtjev za reviziju presude protiv Srbije.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo Sporazum o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Sporazum između Savjeta ministara BiH i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti turizma.

Predsjedništvo BiH je odobrilo Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH da, umjesto pregovora za zaključivanje Ugovora o izmjenama i dopunama Ugovora o slobodnoj trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, obavi pregovore o zaključivanju novog Ugovora o slobodnoj trgovini između dvije države.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici usvojilo Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2016. godinu i primilo k znanju Izvještaj o radu Ministarstva odbrane BiH za 2016. godinu.

Predsjedništvo BiH je imenovalo pukovnika Zorana Spasenovića za šefa dijela kontingenta Oružanih snaga BiH u operaciji "Odlučna podrška" u Islamskoj Republici Avganistan.

Donijelo je Odluku o produžetku mandata grupi oficira Oružanih snaga BiH, slanjem sedme i osme rotacije, u operaciji "Odlučna podrška" u Islamskoj Republici Avganistan.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH, kojom se uništava sva količina neispravne municije i minsko-eksplozivnih sredstava koja su, kao takva, identifikovala nakon izvršenih Kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama za skladištenje municije “Kozlovac“ Tuzla, “Krčmarice“ Banjaluka, “Duži“ Trebinje, “Krupa“ Hadžići, “Kula 2“ Mrkonjić Grad, “Blažuj“ Sarajevo, “Gabela“ Čapljina i “Car Dušan“ Rudo.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva energetike Sjedinjenih Američkih Država o sprečavanju nedozvoljene trgovine nuklearnim i drugim radioaktivnim materijalom.

Donesene su i odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o razmjeni podataka vezanih za bezbjednosne provjere o terorizmu, Izmjena u Sporazumu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o bezbjednosnim procedurama za razmjenu povjerljivih informacija, Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o pograničnom saobraćaju, Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Austrije o međunarodnom cestovnom prevozu putnika i robe.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Bugarske o međunarodnom cestovnom prevozu putnika i robe.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Centralne izborne komisije BiH i Savjeta Evrope.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE