• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Pravovremena inicijativa za smjenu Vlade

Autor SRNA

Materijal u kome su navedeni razlozi za opoziv Vlade Srpske je spreman, kažu u SDS.

 SDS: Pravovremena inicijativa za smjenu Vlade Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

  Članovi Socijalno-ekonomskog savjeta Srpske demokratske stranke ocijenili su danas da se inicijativa za opoziv Vlade Republike Srpske pojavila u pravo vrijeme "s obzirom na odsustvo bilo kakve volje vlasti da se otklone negativni trendovi u Srpskoj".

Predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a Jovo Ateljević istakao je da je materijal u kome su navedeni razlozi za opoziv Vlade Srpske spreman i da će biti dostavljen Narodnoj skupštini.

"To će biti razmatrano iduće sedmice", rekao je Ateljević na konferenciji za novinare u Banjaluci i dodao da "narod ima kapaciteta i znanja da unaprijedi stanje u Srpskoj ako padne Vlada".

Ateljević je naveo da je uloga države i javne uprave u našem društvu pretjerano intervencionistička, te da "ima zakona koji dozvoljavaju kriminalno ponašanje i nenamjensko trošenje sredstava u Srpskoj".

On je ukazao i na "nekontrolisano zaduživanje i trošenje javnih sredstava", kao i "odsustvo brige o ljudima".

Šef stranačkog sektora za finansije Slaviša Raković rekao je da se opozicioni prijedlog za opoziv Vlade pojavio jer je vlast pasivna i nema osmišljenu politiku na planu razvoja Srpske.

"Prodaćemo Rudnik željezne rude ‘LJubija’ pa će to biti baza za povećanje penzija. Time ćemo isplatiti poljoprivrednike... Ali šta ćemo sutra? Imamo li 10 ‘LJubija’ pa da svake godine prodajemo po jednu", upitao je Raković.

On je upozorio na "opšterašireni kriminal i korupciju u društvu koja dopire do najviših vrhova vlasti", navodeći da zbog toga u Srpskoj svakodnevno nastaju gubici.

"Ova Vlada je piramidalna šema koja je fantastično funkcionisala dok su isplate išle uredno. Sada se na očuvanju ove šeme ne preza ni od trgovine poslanicima", smatra Raković.

Šef sektora SDS-a za porodicu, omladinu i sport Željka Kovačević-Milićević upozorila je da Vladine mjere populacione politike nisu doprinijele da se poveća natalitet i zaustavi odlazak ljudi, mladih i kompletnih porodica iz Srpske.

"Vlada mora da zna da je ovo crveni alarm koji upozorava da je pred nama gašenje pojedinih opština", kaže Milićevićeva.

Član SDS-ovog tima za pravne poslove Stojana Petrović, navodeći brojne negativne primjere, ocijenila je da se donose loši i nefunkcionalni zakoni, koji se ne poštuju.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je ranije da bi sa liderima PDP-a i NDP-a u ponedjeljak, 15. maja, trebalo da u Narodnu skupštinu Republike Srpske dostavi Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE