• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS protiv nove "priče" o akcizama

Autor Agencije

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica rekao je danas da ministri iz SDS-a u Savjetu ministara neće prihvatiti ponovo razmatranje izmjena Zakona o akcizama, ukoliko se taj zakon ponovo predloži na razmatranje.

 SDS protiv nove "priče" o akcizama Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

O tome će, kaže, razgovarati i s liderom PDP-a Branislavom Borenovićem kako bi se i ministar te stranke prudružio kolegama SDS-a u protivljenju mogućem ponovnom razmatranju akcizama.

Kako prenosi agencija Fena, Govedarica je u izjavi novinarima u Bijeljini, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, upozorio da se izmjene Zakona o akcizama ne mogu ponovo vratiti u parlamentarnu proceduru u narednih šest mjeseci, nakon što su već jednom „pale“ u parlamentu.

Stav SDS-a je, ponovio je, da su akcize pogubne za građane RS-a, „jer njena vlast nije u stanju da nađe dovoljno izvornih prihoda da bi funkcionisao kompletan sistem, već dodatno zavlače ruku u džep građanima".

Najavio da će sutra s predsjednicima NDP-a Draganom Čavićem i PDP-a Branislavom Borenovićem na konferenciji za novinare u Banjaluci predstaviti materijal o „aferama i promašajima“ kabineta Željke Cvijanović, koji je pripremljen za izglasavanje nepovjerenja Vladi u Narodnoj skupštini i narednog dana ga uputiti u parlamentarnu proceduru.

Dodao je i da se na Skupštini SDS-a neće birati predsjednik stranke, već će više od 400 članova izabrati 71 delegata za Glavni odbor SDS-a, potom i novo stranačko rukovodstvo sa devet potpredsjednika SDS-a, iz svake izborne jedinice po jedan, te po jedan iz omladine i žena.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

SDS-u je Bosic ebo mater a Vukota ce je dokusurit

MONDO REPORTAŽE