• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović išao u Blajburg

Autor SRNA

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović prisustvovao je danas centralnoj komemoraciji na Blajburškom polju u Austriji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

  Kako se navodi, komemoracija na Blajburškom polju održana je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Komemorativni skup u Blajburgu organizovao je Počasni blajburškui vod.

Komemoraciji pripadnicima ustaškog pokreta na Blajburškom polju, prema procjeni organizatora, prisustvovalo je 15.000 ljudi. Prema navodima organizatora, iz Hrvatske i BiH stiglo je oko 100 autobusa, a pedesetak iz Evrope, prenijeli su hrvatski mediji.

Predstavnici 21 austrijske organizacije, od političkih do kulturnih, zatražili su da se zabrani komemoracija na Blajburgu 13. maja, jer je riječ o fašističkom okupljanju koje nije dozvoljeno po austrijskom Ustavu.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Covic je valjda bio izaslanik SK

Zoki

Pa sta ste mogli drugo ocekivati od Hrvata.Danas je skup u Blajburgu svi oni koji podrzavaju Ustase,a to samo i o njima govori ko su.Sa jednim od prisutnih je i Dodik dobar prijatelj,a i clan je Predsjednistva BiH,ali meni nemoze takav biti clan tog famoznog Predsjadnistva,protiv takve ideologije koju on podrzava ja sam provei pet godina u rovu.

MONDO REPORTAŽE