• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvizdić: Obezbijeđena većina za Zakone o akcizama

Autor SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da ima informacije da je u parlamentu BiH obezbijeđena većina kako bi ponovo bile pokrenute procedure za usvajanje seta zakona o akcizama.

Zvizdić je najavio da će Savjet ministara napraviti novi krug razgovora, navodeći da inicijativa mora krenuti ponovo od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

"Obavićemo razgovore, posebno sa Savezom za promjene, MMF-om i drugim učesnicima, posebno o pitanju ugradnje odredbi o plavom dizelu u zakonu", rekao je Zvizdić za "Radio Sarajevo".

On je naglasio da je pitanje akciza "s polja struke, konkrentih činjenica, benefita koje bi dobili, prebačeno na polje politikanstva" i istakao da je akciza jedan od najefikasnijih instrumenata za izgradnju putne infrastrukture.

"U Domu naroda je to prošlo bez ikakvih problema. Čini mi se da unutar parlamenta BiH treba raditi na objedinjavanju političkih partija koji zaista žele infrastrukuturni i ekonomski razvoj BiH", dodao je Zvizdić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije 10. maja usvojio Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, čime je ovaj set zakona oboren.

Ovim zakonskim prijedlozima, koje je već usvojio Dom naroda, bilo je predviđeno povećanje akciza na gorivo za 15 feninga po litru.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

A dje ih sad nadje? Zar nije prosao voz? Normalno da nije MMF je daleko veca mafija od vas

Nebitno

Necete vi odustati dok ne izganjate svoje doveli ste nas do prosjackog stapa da je pameti ovog naroda davno je trebalo izaci na ulice da se stane u kraj vasem bezobrazluku

MONDO REPORTAŽE