• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inicijativa opozicije? Ma, odosmo mi kod Vučića!

Autor Žarko Marković

Polaganju zakletve novog predsjednika Srbije Aleksandara Vučića sutra će prisustovati predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

 Inicijativa opozicija inauguracija Vučić Izvor: Vedran Ševčuk/Srna/MONDO

Ništa tu čudno ne bi bilo da za sutra u 12 časova nije zakazana posebna sjednica republičkog parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja o incijativi opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske.

Sjednica Narodne skupštine Srbije na kojoj će Vučić položiti zakletvu zakazana je za 11 časova što praktično znači da tri najvažnije političke ličnosti Srpske neće prisustvovati posebnoj sjednici. Takav pristup dovoljno govori o odnosu vladajuće koalicije prema ovoj incijativi opozicije i praktično potvrđuje najavu da na posebnoj sjednici neće biti usvojen ni dnevni red zbog čega će ona završiti prije nego što je, u suštini i počela.

Premijerka Cvijanović rekla je danas da će prisustvovati sutra u Skupštini Srbije u Beogradu polaganju zakletve izabranog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je to veoma važan događaj, zbog čega neće prisustvovati događaju u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je obično politikantstvo.

"Između jednog izuzetno važnog političkog događaja i drugog koji je vezan za politakantstvo, naravno da ću biti na važnom političkom događaju", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

U PDP-u su, pak, i dalje optimisti.

Očekuju da inicijativu podrže 42 poslanika u NSRS. Potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković rekao je danas na konferenciji za novinare u Bijeljini da je za ovu partiju veoma važan i stav koji će imati DNS o ukazivanju nepovjerenja Vladi Srpske.

On je podsjetio da je, kada je bilo riječi o privatizaciji rudnika "LJubija", PDP bio jedinstven sa DNS-om, te da je važno kako će se ta stranka sada izjasniti.

"Da li je ovdje riječ o ličnim interesima Marka Pavića prema 'LJubiji' ili je uistinu riječ o uskraćenoj podršci Vladi, to je ono što će se vidjeti na narednoj sjednici Narodne skupštine", rekao je Marković.

Podsjetimo, opozicija zasad ima samo 31 siguran glas u parlamentu, a za izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske potrebna su 42 glasa. Iako je proteklih dana bilo trzavica u vladajućoj koaliciji, sve upućuje na to da će većina SNSD-SP-DNS uz podršku nekoliko preletača ostati stabilna.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mister

Koliko nasa '' cemerna vlada'' ima poslanika to nema ni Njemacka, a ko ih i te kako dobro placa.... naravno mi gradjani koje gule kako hoce!!!!

Zoki

Ja mislim da su ovi dotakli dno,sutra bih potpisao da neznam sto,samo da ih vidim iza resetaka i da su golaci bez igdje icega,da vide kako je nemati,cim vecina gradjana RS ima problem otkad su oni na vlast.Ja sam bolje zivio za vrijeme rata nego sad iako sam pet godina proveo u ratu na liniji.Jadni su!

Gz

@Zoki Zoki treba se malo potrudit za svoj zivot a ne samo cekat da ti padne sa neba. Pogotovo ako ocekujes od ovih pa sta da ti oni daju, molim te ja.

MONDO REPORTAŽE