• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Vlast na infuziji!

Autor SRNA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je ključni problem u BiH nepovjerenje, kao i da će vlast i u narednih godinu i po morati da bude održavana na infuziji.

 Dragan Čović vlast na nivou BIH na infuziji Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić


"Vlast smo napravili od stranaka koje ne čine vlast na različitim nivoima i ljudi koji predstavljaju te stranke nedovoljno iskreno su krenuli u taj proces, vjerujući da će u njemu maksimalno ostvariti svoje ciljeve. Ciljevi partnera su na neki način bili dezavuisati druge i javnost. Moglo se snalaziti i plivati u tim vodama šest mjeseci ili godinu, ali su kasnije to nepovjerenje i neiskrenost došli do izražaja", rekao je Čović za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, da na nivou BiH nema parlamentarne većine jasno se vidjelo na primjeru zakona o akcizama i još desetak prijedloga zakona ili njihovih izmjena.

"Vidjelo se da su predstavnici Saveza za promjene, ili u nekom trenutku neko drugi, potpuno drugačijeg stava od onih kojima su se do juče zaklinjali na partnerstvo", naveo je Čović.

On kaže da je evidentno da se u sve ušlo neiskreno, te da je kriza nastala još od mehanizma koordinacije, kao i kod popisa stanovništva, ali i u slučaju revizije presude protiv Srbije.

"Nažalost, drugog puta nemamo i moraćemo na infuziji održavati vlast i u narednih godinu i po i pokušati izvući maksimum iz ovog što danas imamo", naglasio je Čović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE