• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: U Srebrenici se dogodio stravičan zločin

Autori mondo.ba Autori SRNA

Vučić je rekao da 80 ili 90 odsto Srba ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin, ali da on smatra suprotno.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u Srebrenici dogodio stravičan zločin i da je njegova obaveza kao predsjednika Srbije da ukaže na iskreno saosjećanje sa porodicama žrtava, te da izrazi nadu da se nikada takav zločin više nigdje neće ponoviti.

Vučić je rekao da 80 ili 90 odsto Srba ne misli da je u Srebrenici počinjen veliki zločin, ali da on smatra suprotno.

On je izrazio nadu da su Srbi iz zločina u Srebrenici izvukli pouke i lekcije, kao što su izvukli pouke iz zločina koji su se događali u Bratuncu, "Oluji" i Jasenovcu.

"Iz svakog od tih zločina izvukli smo pouke, a ključna pouka je da ne sme da se ponovi nijednom narodu i nikome. Pouka je da smo suviše krvi prolili, da je vreme da prolivamo znoj i da gledamo u budućnost", rekao je Vučić za beogradsku TV Hepi.

On je naveo da postoje podaci koji govore da na prostoru istočne BiH, Srbi i muslimani još od Balkanskih ratova nisu razmjenjivali žive ljude, niti su imali zarobljenike, jer su jedni drugima sve ubijali.

Vučić smatra da su zbog toga odnosi Srba i Bošnjaka od ključnog značaja za budućnost i da će na tome iskreno i otvoreno raditi štiteći i čuvajući i srpske nacionalne i interese države Srbije.

"Nama su potrebni Bošnjaci za budućnost onako i onoliko koliko smo i mi potrebni njima. To je ono što stvarno mislim i osećam. Znam koliku bismo štetu imali i kako bi katastrofalno izgledala naša budućnost da se vodi drugačija politika", rekao je Vučić.

Komentarišući odlazak na komemoraciju u Potočare nekih srpskih političara kao što su Saša Janković i Čedomir Jovanović, koji govore da se u Srebrenici dogodio "genocid", Vučić je rekao da njihova riječ ne obavezuje državu i da je riječ o pravnoj formulaciji koju će "u ovom trenutku ostaviti po strani".

"Pretpostavljam da mi zato nismo dobili pozivicu. Zato su išli gospoda Janković i Jovanović i to je u redu. NJihova reč ne obavezuje državu. Moja reč obavezuje državu Srbiju, kao i reč predsednika Vlade i ministra spoljnih poslova", dodao je Vučić.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pape

Pa ko pobi srbe za vaskrs?

zena-zmaj

Greska, svi Srbi znaju da se u Srebrenici desio uzasan zlocin. Zlocin se poceo desavati 92. kad su muslimani satirali, zatirali, istrebljivali, unistavali Srbe i srpska sela, zavrsio je 95. kada su Srbi pobili srebrenicke muslimane. Srbi znaju da je i jedan oduzet zivot zlocin, da je i jedna spaljena kuca zlocin, da je i jedna djecija suza nesreca. Pocinioce nedjela svaki Srbin osudjuje, ko god da su. Srbi tvrde da nije pocinjen genocid nad muslimanima i nikad im nece biti usadjeno da jeste. Prosto zato sto nije. Ako je neko sjeme zatirano, ono je srpsko, me muslimansko. Gdje je pocast srpskim zrtvama, djeci, zenama, starcima? Gdje su muslimani organizovali autobuse da evakuisu srpsku nejac iz mjesta koja su oslobodili? Gdje robijaju muslimanski zlocinci? To je ono sto boli. Ne moze se neciji bol dizati do zvijezda, a po necijem gaziti. Mora se insistirati na jednakosti zrtava da bi zivi mogli naprijed. I zato, Vucicu, grijesis kada kazes da Srbi negiraju zlocin. Ne negiraju ni svoj, ali ni prema sebi, a upravo to je ono pravo koje im svi uskracuju.

Đuro

Ovo ispade VRS protiv cilila,,hahahaa

Đuro

Pa hoće li ,,iko,, spomenut i naše žrtve a ne samo muslimane

Petar

Nije jedan, nego više zločina u i oko Srebrenice. I nad više naroda.

MONDO REPORTAŽE