• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šukalo: Neka ministri prestanu da nas prave ludima

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Narodni poslanik Adam Šukalo dobio obavještenje da Komisija za utvrđivanje sukoba interesa istražuje navode o zapošljavanje rodbine ministara o Fondu za zaštitu životne sredine Srpske.

 Adam Šukalo zapošljavanja u Fondu za zaštitu životne sredine RS Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Komisija za utvrđivanje sukoba interesa RS prihvatila je inicijativu narodnog poslanika Adama Šukalo da ispita sukob interesa ministra Milenka Savanovića zbog zapošljavanja supruge i ministra Steve Mirjanića zbog zapošljavanja kćerke u Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Šukalo je početkom juna prijavio ovoj komisiji dva sporna slučaja, a prije dva dana dobio je pismeno obavještenje da je njegova inicijativa prihvaćena i da komisija vodi ispitni postupak.

Šukalo je danas izjavio da ima informacije da su oba ministra "izvršili pritisak na komisiju da postupak bude obustavljen, a prijava odbačena kao nepotpuna i nedorečena“.

"To komisija nije prihvatila. Zaprepašten sam činjenicom da ministar Savanović, koji bi trebao da bude upoznat sa zakonom o radu, ne poznaje propise. U odgovoru komisiji, on ističe da njegova supruga nije niti je ikada bila u radnom odnosu u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, nego je primljena po ugovoru na određeno vrijeme zbog povećanog obima posla. On ne zna da je ugovor na određeno vrijeme takođe iz radnog odnosa. Toliko o tome ko vodi Vladu RS i ove resore", rekao je danas Šukalo.

On je istakao i da je direktor fonda potvrdio činjenice o zapošljavanju supruge i kćerke ministara, a priložena je dokumentacija kako je to urađeno. Rečeno je, dodaje Šukalo, da su samoinicijativno podnijele molbu fondu za zapošljavanje, nakon čega je formirana komisija koja je sa kandidatima obavila intervju, nakon čega su one izabrane kao najuspješnije.

"Da vidite kako se to završava u RS za supruge i kćerke, članove porodice, partijske kolege... Dosjetili se da formiraju stručni tim kojem je direktor fonda naložio da izvrše analizu samoinicijativno pristiglih molbi i gle čuda da je u njihovo sanduče samoinicijativno molbu poslala baš supruga ministra. Predlažem svima da pošalju samoinicijativne molbe jer je to očigledno jedini način da dobiju posao", kazao je Šukalo.

On je dodao i kako je u slučaju ministra Mirjanića postojalo objašnjenje da je njegova kćerka imala želju da radi u oblasti ekologije, ali je bila raspoređena na drugo mjesto, pa je priliku za željeni posao dobila osnivanjem spomenutog Fonda.

"Molim ministre da nas ne prave više ludima. Ovom se mora stati u kraj. Ovo je brutalno poigravanje sa mentalnim zdravljem građana RS", dodao je Šukalo.

Istakao je i kako ne vjeruje da će sukob interesa na kraju ipak biti utvrđen, s obzirom na to da se radi o komisiji koju je imenovala aktuelna skupštinska većina u RS.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Гг3+

Ти Шукало да си на позицији запослио би и своју бабу која је у пензији.Фуј!

Zelenko

E moj Fukalo,još si ti zelen za politiku.

MONDO REPORTAŽE