• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

S RTRS-a odgovorili Grujiću

Autor mondo.rs

"Novinari i urednici RTRS-a su isključivo profesionalno vodili komunikaciju sa Goranom Suvarom".

 S RTRS-a odgovorili Grujiću Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Ilustracija
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Uređivački kolegijum RTRS-a najoštrije je osudio istupanje Borisa Grujića na današnjoj pres konferenciji ispred RTV doma i optužbe koje je iznio na račun Јavnog servisa Republike Srpske i saradnje rukovodstva RTRS-a sa Goranom Suvarom.

Prenosimo saopštenje:

"Novinari i urednici RTRS-a su isključivo profesionalno vodili komunikaciju sa Goranom Suvarom, vodeći se činjenicom da je on bio u stanju da razotkrije namještenu aferu, koju je produkovao Nebojša Vukanović, savjetnik tadašnjeg predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

Podsjećamo da je Suvara tada ponudio snimak u kojem je jasno potvrđeno da su mu Vukanović i visokopozicionirani član ove stranke Bojo Gašanović za usluge platili 50 hiljada evra.

Ovo je samo još jedan od konstantnih napada na RTRS, čiji urednici, novinari i rukovodstvo svakodnevno trpe razne pritiske i prijetnje, o čemu su, kao i u ovom slučaju, obaviještene nadležne institucije. I ovaj napad je posljedica dogovora ministra bezbjednosti i čovjeka sa kojim je on i nedavno prijetio. Poručujemo mu i ovaj put da nećemo prestati da radimo svoj posao i da ne postoji način na koji će da nas uplaši. RTRS nikada nije koristio novac u ovim komunikacijama, a pogotovo ne sa svojih računa.

Ovo Boris Grujić odlično zna, jer je prisustvovao snimanjima Suvare, budući da je bio njegov najbliži saradnik i čovjek koji je učestvovao u dogovoru SDS-a i Gorana Suvare.

Problem je nastao kada je Suvara uhapšen pa je ucjenjivao RTRS i urednika IP-a, što je prijavljeno MUP-u Republike Srpske. Tražio je novac, posao za sebe i slično. Uporno smo to odbijali, ne želeći da uđemo u neki aranžman sa ovim čovjekom. O ovome postoje i dokazi.

Takav naš stav je rezultirao današnjim presom, prepunim laži i krivotvorina. Pozivamo Grujića da objavi dokaze o bilo čemu što tvrdi, a ministra bezbjednosti, koji mu je bio pratnja, da upravo Grujića preispita o njegovoj ulozi u svim aktivnostima Gorana Suvare. Podsjećamo javnost da postoji i policijska prijava upućena zbog prenošenja 50 hiljada evra u Srbiju i krivično djelo koje su počinili Nebojša Vukanović i Bojo Gašanović, a u kojem je odlučnu ulogu upravo odigrao Boris Grujić. Isti Grujić je učestvovao i u približavanju Mladena Bosića i Gorana Suvare, o čemu je ranije i javno govorio".

Grujić je danas optužio rukovodstvo RTRS-a za korupciju i namještanje afere u vezi sa prisluškivanjem Mileta Radišića, tvrdeći da je urednik informativnog programa Siniša Mihailović, uz znanje generalnog direktora Draška Milinovića, 2015. godine predao 70.000 EUR Goranu Suvari koji je svojim izjavama trebalo da diskredituje lidere opozicije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE