• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Savjet ministara će opstati

Autor Agencije

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da će Savjet ministara BiH ostati, te ne vidi nikakvu mogućnost alternative.

 Ivanić: Savjet ministara će opstati Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

"Rekao bih da Savjet ministara radi, pragmatično se postavlja i rješava tekuće stvari na vrlo korektan način. Ono gdje sam očekivao veće aktivnosti i gdje nisam do kraja zadovoljan, to je priprema zajedničkih odgovora. Mislim da i to postaje predmet neke vrste političke bitke o tome ko je važniji između entitetskih institucija i institucija BiH. Što je opet posve nepotrebno, sa mnogo više međusobnih razgovora dobar dio tih stvari može se riješiti. Ali, Savjet ministara zaista radi vrlo korektno, mada ni ja ne očekujem da će biti u snazi da naprave neke ozbiljnije iskorake političke prirode u ovakvom političkom ambijentu", izjavio je Ivanić za magazin "Dani", prenosi Fena.

Odgovarajući na pitanje o radu Mirka Šarovića i Dragana Mektića, koji su u velikom dijelu javnosti, kako se navodi "i one srpske i one bošnjačke, pa i hrvatske", dobili komplimente za svoj rad, član Predsjedništva BiH je rekao da je dio srpskih kadrova vrlo jasno pokazao da se ponaša u skladu sa "nečim što je normalno".

"Gospodin Šarović i gospodin Mektić nastoje da očuvaju poziciju i prava RS i to im niko ne može osporiti. Ali s druge stane, oni na djelu pokazuju da se to ne mora raditi tako da stalno mora biti neki sukob, nego naprotiv da dio tehničkih stvari treba rješavati, činiti sve ono što je korisno svim stranama. Oni na takav način najbolje brane poziciju RS. Ja mislim da je to normalan pristup i drago mi je što tako jedan normalan pristup, koji uvažava realnost života u BiH, polako počinje da poprima podršku predstavnika različitih naroda. Ja inače mislim da je to budućnost BiH, dakle stanje u kojem će svi narodi imati svoje vrijednosti, svoj identitet, ali ga neće čuvati sukobljavajući se sa drugima, nego pokušavajući da prave kompromise koji su korisni svima. A korisno je svima da se borimo protiv korupcije, korisno je svima da izvozimo meso u Tursku, korisno je svima da se otvori mogućnost izvoza peradarskih proizvoda u EU, na čemu sve rade Mektić i Šarović", zaključio je Ivanić za ''Dane''.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE