• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović Izetbegoviću: Nećeš nam birati predstavnike!

Autor mondo.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a Dragan Čović da se SDA neće olako odreći mogućnosti da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Taj koncept živi već dugo vremena. Pripreman je kandidat u ime Hrvata i protukandidat, konkretno meni, davao se novac za to, na određenim prostorima se vodio marketing za te ljude i tako dalje. Znači to je jedan trajni proces. Neće se olako oni odreći mogućnosti da biraju umjesto Hrvata i formiraju vlast bez predstavnika Hrvata. Ja komuniciram s gospodinom Izetbegovićem. Na tu temu smo pričali već pet ili šest puta u zadnji šest ili sedam mjeseci. Ono što je proteklih dana izašlo u eter, što je nedvosmisleno kazano, praktično se radi bar zadnjih 10 mjeseci. Vrlo sam mu jasno kazao da neće ići, da naše partnerstvo dolazi u pitanje. Rekao sam mu HDZ i stranke okupljene oko HNS-a će uvjerljivo dobiti izbore, uvjerljivije nego ikad dosada ali nam ti nećeš ili takvi kao ti nećete nam birati predstavnike niti ćete nam vi tražiti alternative kao što ste do sada radili", rekao je Čović u intervjuu za Hrvatski medijski servis.

On je naveo da će hrvatski narod za sebe odlučiti, a "oni će nastaviti dalje s tim da budemo načisto".

"Oni nemaju danas drugog izbora jer je politika koju vode pomalo gubitnička i moj je stav bio prema svom kolegi da je to put u propast, što je meni iskreno žao jer sam mislio da HDZ i SDA mogu imati jedno strateško partnerstvo. U jednom trenutku smo tražili rješenja za izborno zakonodavstvo i za puno drugih ključnih životnih pitanja dok je evidentno sve skupa rađeno s druge strane da vrijeme prođe tako da ja ne brinem brigu koju danas brine lider SDA. Ja brinem kako zaštiti područje hrvatskog naroda i u tome ćemo uspjeti kako time zaštititi i Bosnu i Hercegovinu kao državu. Jer oni koji su mislili da u ime nas mogu birati podcijenili su činjenicu da bez hrvatskog naroda neće biti ove države", poručio je lider HDZ-a.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE