• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTRS kažnjen sa 45.000 KM

Autor SRNA

Regulatorna agencija za komunikacije kaznila je Radio-televiziju Republike Srpske sa 45.000 KM jer nije postupila po nalogu Agencije da Televiziju "K3" iz Prnjavora priključi na digitalno zemaljsko emitovanje.

Novčana kazna od 15.000 KM izrečena je i generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, kao odgovornom licu, saopšteno je iz RAK-a.

Iz RAK-a preciziraju da je RTRS kažnjen radi kršenja člana 46 Zakona o komunikacijama i člana 143 Pregleda povreda i odgovarajućih kazni koje izriče RAK.

"RTRS nije postupio po nalogu Agencije da priključi Televizije `K3` iz Prnjavora na digitalno zemaljsko emitovanje u multipleksu A u digitalnom području Kozara", navodi se u saopštenju.

Agencija je, prema odluci Savjeta ministara BiH, ovlaštena za izdavanje saglasnosti za digitalno zemaljsko emitovanje televizijskim stanicama u BiH koje trpe smetnje zbog početka digitalnog emitovanja, poput Televizije "K3", te je ovlaštena da donošenjem zaključka primijeni izvršne mjere koje se moraju ispoštovati u određenom roku, što RTRS nije učinio.

Tokom postupka, RTRS je osporavao zakonitost odluke Savjeta ministara na osnovu koje je Agencija izdala nalog.

U izjašnjenju, RTRS je isticao ulogu koja je u procesu digitalizacije dodijeljena javnim RTV servisima u pogledu korištenja multipleksa A i multipleksa B tako da je svako priključenje komercijalnih televizija na zahtjev Agencije smatrao osporavanjem prava na njegovu imovinu, odnosno opreme za digitalno emitovanje.

Iz Agencije podsjećaju da, prema članu 4 Pregleda povreda i odgovarajućih kazni koje izriče RAK, svi korisnici dozvola Agencije imaju prava propisana odgovarajućom dozvolom RAK-a i dužni su da se pridržavaju Zakona, svih propisa Agencije i uslova dozvole.

"Nepostupanjem po zahtjevu, RTRS je onemogućio Agenciju da izvršava svoje obaveze u procesu digitalizacije utvrđene odlukom Savjeta ministara koja uključuje prava i obaveze kako Agencije, tako i javnih RTV servisa BiH", navodi se u saopštenju.

Milinović: RAK nas prisiljava da opremu damo na korišćenje trećim licima

Generalni direktor RTRS-a Draško Milinović izjavio je danas Srni da Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ bez zakonskog osnova prisiljava RTRS da opremu u svom vlasništvu daje na korišćenje trećim licima bez naknade.

Milinović je povodom kazne koju je RAK izrekao RTRS-u naglasio da su svi organi RTRS-a dužni štititi imovinu Javnog servisa Republike Srpske.

"Iskoristićemo sva pravna sredstva u zaštiti imovine RTRS-a", istakao je Milinović.

RAK je kaznio RTRS sa 45.000 KM jer nije postupio po nalogu Agencije da Televiziju "K3" iz Prnjavora priključi na digitalno zemaljsko emitovanje.

Novčana kazna od 15.000 KM izrečena je i generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću, kao odgovornom licu, saopšteno je iz RAK-a

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

J@

Prvi put podrzavam odluku RAK-a. RTRS se postavio bas,nekolegijano prema Tv K3,jer je direktor-vlasnik TV K3,izjavio,da mu je iz RTRS-a,saopsteno,da TVK3 nece emitovati digitalni signal,dok Rtrs ne dobije dozvolu za drugi kanal.

MONDO REPORTAŽE