• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija: Bili su spremni da koriste oružje

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Lideri stranaka Saveza za promjene tvrde da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač bio spreman da naredi da se koristi vatreno oružje protiv poslanika.

 Opozicija trazi ostavku Lukaca Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Danas su zatražili su da Lukač ili podnese ostavku ili da bude smijenjen, te poručili da u protivnom "nema više rada skupštine“.

Naveli su da su unutar zgrade NSRS juče bili policajci sa bojevom municijom, a ispred povećan broj policajaca naoružanih dugim cijevima, kao i da su iza zgrade bile parkirane dvije marice sa pripadnicima Specijalne policije.

Dragan Čavić (NDP) je rekao da im oni ipak „nisu dali povoda da urade ono što su htjeli“.

"Bilo ih je više nego poslanika. Većina ih je imala pištolje sa bojevom municijom", istakao je Čavić na konferenciji za medije.

On je kazao i da je ministar Lukač danas u izjavama nekim medijima u RS, iznio kvalifikacije koje znače prijetnju građanskim slobodama i ljudskim pravima.

"Lukač je bio spreman da naredi da se koristi vatreno oružje protiv narodnih poslanika Legitimitet NSRS više ne postoji. Predsjednik NSRS je izvršilac hunte. On je pozvao ljude sa oružjem da regulišu red u NSRS. Koliko je bolestan taj strah da su čak i lift isključili. Policija sa oružjem u parlamentu, to nema nigdje", rekao je Čavić.

Rekao je i da imaju „tačan plan šta će raditi u narednom periodu“, ali nije otkrio kakav, te podvukao da su odlučili da će „bez nasilja nastaviti sa aktivnostima u NSRS sve dok Lukač ne ode“.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica jerekao da "RS ne želi da živi u policijskoj državi jednog čovjeka i onih koji su spremni da izvršavaju njegove naloge“.

"Poslije jučerašnje sjednice i obraćanja ministra Dragana Lukača, nećemo statirati u toj video igirici režima na dvije baterije, a to su RTRS i MUP RS. Sramota", rekao je Govedarica i najavio i vanparlamentarnu borbu.

Poručio je da je jučerašnje prisustvo vatrenog naoružanja u NSRS rušenje svih propisa parlamenta.

"Dosta je. Borićemo se do kraja, a kraj je pad režima. Nećemo odustati", istakao je Govedarica.

Branislav Borenović (PDP) je poručio da obećava da će biti osporene sve odluke koje je juče usvojila većina u NSRS, na zasjedanju bez prisustva opozicije.

"Juče se desila hajdučija u režiji Nedeljka Čubrilovića koji je pokazao da je najobičnija ljudska praznina, šupljina. Neće proći zastrašivanje puškama i pištoljima", rekao je Borenović.

Još iz INFO

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Draže

Ljudi moji dovodite nas do toga da biramo između karcinoma i side.Ovi na vlasti nas ukopaše a šta nas tek čeka ako dođu ovi drugi.

Ljubinko

Svi ste mi vi za oruzja boze dragi ko mala djeca prijete da ce se potuci a samo se stoka snagom poredi.Covjek bi trebao biti umno bice al nismo svi ocito...

Skola?

Sta ova trojica imaju od skole, jesu svi profesori fizockog.... E blago nama al su dobra alternativa, pravi trust mozgova na celu sa Govedaricom

Dejan

Pa nece policija corke nositi

Petar

Policija i inače ima bojevu municiju. Pa neće valjda da nose manevarsku?! Sve ostalo je pitanje upotrebe i zloupotrebe.

MONDO REPORTAŽE