• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Mektić: Ja sam ZA makedonski scenario!

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) kazao je da „ne vidi nikakav problem u makedonskom scenariju“, a za koji je vlast u RS optužila opoziciju zbog prošlosedmičnih dešavanja u Narodnoj skupštini RS.

Iznio je podatak da postoje procjene kako je u srijedu u NSRS bilo prisutno oko 150 pripadnika policije RS, unutar i oko zgrade entitetskog parlamenta, te da su neki od njih bili naoružani dugim cijevima. 

- Šta je makedonski scenario? Po čemu je on sporan? Ja sam „za“ taj scenario. Za mene je taj scenario jednako demokratija – kazao je Mektić.

Objasnio je da je nedavno bio sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, te da su satima razgovarali, pa objasnio kako su u Makedoniji bili parlamentarni izbori, a da predsjednik države nije htio da prihvati mandatara koji mu je predložila većina, koja je odnijela pobjedu na izborima.

- Onda se desio narod. Došli su u Sobranje u Skoplju i izvršili pritisak da se imenuje čovjek iz većine – rekao je Mektić i dodao: „dajte nam kakav god hoćete scenario, ali da pobijedi demokratija“.

On je, kao i neki opozicionari prije njega, ocijenio da u „RS vlada sjevernokorejski scenario“.

Komentarisao je i izjavu ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača kako „Vlada SAD ne pregovara sa teroristima, pa ni on neće sa dezerterima“,misleći pri tome na lidera SDS-a Vukotu Govedaricu.

- Zašto onda nije rekao istinu, da Vlada SAD pregovara sa teroristima, ali sa oružjem? Procjenjuje se da je unutar i oko NSRS bilo 150 policajaca. Je li on po receptu SAD doveo policiju da se obračunava sa opozicijom, kao SAD sa teroristima? Njegovo poređenje je neumjesno i van svake pameti – poručio je Mektić.

Kazao je i kako je policija u parlamentu „silovanje Ustava RS i parlamentarizma“.

- Lukač je jedini ministar koji je tri puta tužio državu zato što je ratovao i za to je dobio 40.000 KM. Ja sam borac prve katregorije i bio sam komandant i ne pada mi napamet da tužim RS. Nisam upisao ni ratni staž. Niko mi nije dužan ni dinar. Ali, kako oni iz SNSD-a odmah namirišu pare – kazao je Mektić.

Poručio je Lukaču da pita Milorada Dodika, svog „partijskog šefa“, gdje je on ratovao.

- Bio je u Beogradu tako što se borio sa naftom, duvanom, cigarama, i drugom visokoakciznom robom - istakao je Mektić.

Poručio je i da se opozicija na čelu sa SDS-om u NSRS odlučila na demokratski i korektan čin, a uporedio je i situaciju u RS i FBiH, te kazao kako u FBiH radnici ne štrajkuju, kako imaju "tri Kardiohirurgije", da su penzije veće za oko 150 KM.

Još iz INFO

Komentari 9

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jff

Ovaj covjek terorise narod u RS-u.Kako ga nije sramota poginulih i ranjenih boraca RS.Taj izaziva nevolje.Da je posten trebao bi podnijeti neopozivu ostavku.

Slobo

Ja sam da ti polupismeni ideš ponovo da čuvaš ovce. Ako uopšte i to mozeš izdajico. Da ne vrijedjam prave ovčare.

Zet

Pricati o postenju a zeta koji je zavrsio za veterinara a konobarisao po Prnjavoru zaposliti u drzavnu agenciju za poslove sa strancima kako se to zove...Jel to mozda Nepotizam...

Znam po nesto

Majstor stand up-a!

nezadovoljan

Sirovina,sta drugo.

MONDO REPORTAŽE