• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MInistar Tegeltija traži izvinjenje

Autor SRNA

Ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da, nakon izjašnjavanja šefa Misije MMF-a u BiH Franciska Parodija da je izvještaj Vlade RS o budžetskom deficitu validan, traži izvinjenje onih koji su tražili njegovu ostavku.


Tegeltija je rekao novinarima da Parodijeva izjava "ne znači satisfakciju za njega, već za 90 lica koja izrađuju konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske".

On je podsjetio da je razlika u izvještajima o budžetskom deficitu Vlade Srpske i Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske više od 100 miliona KM.

"Naravno da deficita ima i mi smo deficit iskazali jasno i transparentno. Uvijek sam govorio da Srpska ne stvara obaveze iznad budžetom odobrenih sredstava, kao što to nije stvoreno ni u prošloj godini", naglasio je Tegeltija.

On je naveo da su svi dokumenti dostupni i javni, pa samim tim dostupni i reviziji i MMF-u.

"Ali, ono što sam nekoliko puta rekao, opet ponavljam, da je Glavna služba za reviziju, ne znam iz kojeg razloga, tendenciozno i nedobronamjerno predstavila finansijsko stanje u Srpskoj sa stanovišta iskazivanja visine deficita", istakao je Tegeltija.

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi rekao je da je MMF nakon analize izvještaja za 2016. godinu o izvršenju budžeta Republike Srpske, kao i revizorskog izvještaja, konstatovao da su podaci vlasti Srpske pouzdani.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE