• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Afera "Pisma": Čolakovićeva odbacila krivicu

Autor mondo.ba

U disciplinskom postupku koji se vodi protiv ambasadorke BiH u Holandiji, Mirsade Čolaković - okrivljena se izjasnila da nije kriva ni po jednoj tački koja joj se stavlja na teret.

"Razumjela sam naloge Komisije. Želim da kažem da se ne osjećam krivom niti po jednoj tački navedenoj u disciplinskom postupku. Želim da objasnim i imam pravo da kažem svoju istinu o tome što se dešavalo", izjavila je Čolaković.

"Ako je moguće da kažem, drago mi je da mi je poslije 10 mjeseci omogućeno da se branim na pošten način, ja se nadam. A isto tako, prisutni su mediji, koji su iznosili neke stvari - koje nisu odgovarale istini", izjavila je Čolaković, prenosi N1.

Emir Hasić, njen advokat na otvaranju rasprave izjavio je da se vrši medijska hajka ka njegovu branjenicu, i da je ministar Crnadak neistinom pokrenuo postupak protiv nje.

"Niste rekli da je ministar dao više od 10 izjava raznim portalima, srbijanskim, bez da je njena odgovornost utvrđena ovdje, gdje treba da se utvrdi. Ministar bi trebao štititi ambasadore, dok se ne utvrdi odgovornost", kazao je Hasić.

On je naglasio da će se u postupku "vidjeti kolika je ovo vrsta farse", a Disciplinsku komisiju ocijenio je "nenadležnom i neobjektivnom".

Nenad Škipina, zastupnik Ministarstva inostranih poslova BiH, odnosno minstra Crnadka kazao je da njegova strana nije vršila nikakvu vrstu pritiska na Disciplinsku komisiju, te ih je pozvao da se izjasne o tom pitanju.

Sva trojica članova su se izjasnili da nisu imali kontakt sa ministrom niti sa osobama iz kabineta Ministarstva inostranih poslova, te da na njih nisu vršeni pritisci.

Hasić je kazao da pravna struka ne poznaje taj momenat: "Njih trojica odgovoraju na pitanja tužioca. Ako je praksa ove kuće da se sreće po ćoškovima ulica oko zgrade ministarstva, i koriste slučajni razgovor u postupku - onda nemam riječi da ovo ministarstvo funkcioniše tako", kazao je Hasić.

Mirsada Čolaković se tereti da nije postupala po instrukciji Ministartva inostranih poslova BiH, te da je pristupila otvaranju koverte koja je prethodno adresirana na predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića tokom postupka revizije presude u postupku BiH protiv Srbije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE