• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić pozvao vlast u Srpskoj da održi referendum

Autori mondo.ba Autori SRNA

Lider NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas u Banjaluci da vlast u Republici Srpskoj mora da održi referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

 Čavić pozvao vlast u Srpskoj da održi referendum Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

  On je novinarima rekao da o tome postoji usvojena odluka Narodne skupštine Republike Srpske, ocijenivši da je "licemjerno da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik krije iza opozicije, čije ga mišljenje i ne interesuje".

"Od kada je to Miloradu Dodiku stalo do toga šta ja mislim", upitao je Čavić komentarišući navode predsjednika Srpske, koji je danas pozvao opoziciju da podrži održavanje referenduma u Republici Srpskoj, a ukoliko nema te podrške privremeno će biti povučena odluka o referendumu do postizanja konsenzusa u Srpskoj.

Čavić je pozvao Dodika, Nenada Stevandića, Nedeljka Čubrilovića i sve one koji su glasali za referendum da ga održe, da poštuju zakon, da ono što su građanima obećali završe i da se više ne igraju "mačke i miša".

"Njih mišljenje opozicije ne interesuje nizašta, pa ni zato. Naše je mišljenje da se održi referendum", rekao je Čavić.

On je predsjednika Srpske i druge predstavnike vlasti optužio da su se prepali ličnih i ekonomskih sankcija za Republiku Srpsku.

"Ja ću, kada referenduma bude, na njega izaći, ali mislim da taj dan neću dočekati", rekao je Čavić, koji smatra da u Republici Srpskoj neće ni biti održan referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Čavić je rekao da je danas održana sjednica Predsjedništva NDP-a koji već tri mjeseca radi na pripremama za narednu izbornu godinu.

"Danas su usvojene brojne odluke koje će u formi prijedloga ići na sjednicu Glavnog odbora koja će biti održana 11. novembra, dok će 10. decembra u Banjaluci biti održana skupština NDP-a sa ukupno 1.001 delegatom", rekao je Čavić.

On kaže da će delegati iz svih izbornih jedinica, svih gradskih i opštinskih odbora iz Republike Srpske 10. decembra u Banjaluci, na sjednici Skupštine NDP-a izabrati Glavni odbor, Aktiv žena, Aktiv mladih, usvojiti deklaraciju koja će se odnositi na politiku partije prema budućnosti Republike Srpske i BiH i strateškim pitanjima te budućnosti.

Čavić je uvjeren da NDP ima kapacitet i da u narednoj godini, zajedno sa partnerima može da računa na ozbiljan izborni rezultat.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE