• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buduće referendume niko neće shvatati ozbiljno

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Perica Bundalo kazao je danas, komentarišući zakazivanje sjednice NSRS o stavljanju van snage odluke o referendumu o Sudu i Tužilašvu BiH, nanosi nepopravljiva šteta RS.

 Buduće referendume niko neće shvatati ozbiljno Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba
Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

On je dodao i da "neki budući referendum niko neće shvatiti ozbiljno".

Kazao je i kako je PDP-u od početka bilo jasno da referenenduma o ovom pitanju neće biti, jer nisu odmah bili definisani rokovi za njegovo održavanje, dugo nije objavljivan u Službenom glasniku RS, a započeo je i strukturalni dijalog.

"Krupne posljedice su urušavanje institucija RS, ponižavanje RS i njenih građana i obezvređivanje instituta referenduma", istakao je Bundalo.

Ocijenio je i kako sve prate „karikaturalni potezi predstavnika vlasti RS“.

"Prijedlog odluke o stavljanju van snage je na poslaničkim klubovima, iako je predlagač referenduma bio predsjednik RS. Iza odluke stoji strah za lične posljedice aktera ove priče", dodao je Bundalo.

Naglasio je da je primjetno „licemjerstvo DNS-a“, s obzirom na to da je predsjednik ove stranke Marko Pavić prije nekoliko dana rekao da bi „radije da se referendum održi nego otkaže“, a sada njihov poslanički klub predlaže da se odluka o referendumu stavi van snage.

Bundalo je komentarisao i hapšenje vozača Drgana Kalinića, Željka Kuntoša, kod kojeg je pronađen original Dejtonskog sporazuma, i istakao da „ne vjeruje da je jedan vozač to mogao skrivati“.

"Ništa u ovoj državi nije slučajno. Smiješno je i žalosno.Indikativno je da se pronađe kod čovjeka koji je bio u obezbjeđenju Kalinića", dodao je Bundalo.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE