• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH na korak do skidanja sa sive liste FATF-a

Autor SRNA

Na plenarnoj sjednici održanoj u Buenos Ajresu, Radna grupa za finansijsko djelovanje (FATF) donijela je odluku kojom je odobrena posjeta BiH, kao neophodan korak do konačnog skidanja BiH sa FATF sive liste.

To znači da će delegacija FATF-a u narednom periodu doći u BiH da bi provjerila zakonske i podzakonske propise i njihovo sprovođenje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju je navedeno da je FATF u junu 2015. godine usvojio Akcioni plan za BiH za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca s ciljem harmonizacije sistema sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma u skladu sa FATF preporukama.

Istaknuto je da je BiH od početka bila opredijeljena da u potpunosti sprovede FATF Akcioni plan, što je potvrđeno donošenjem dvadeset zakonskih i podzakonskih propisa na nivou entiteta i BiH, usklađenih sa FATF standardom.

Iz Savjeta ministara istakli su da je, nakon uspješnih aktivnosti koje su realizovali u toku 2015. godine, BiH još u septembru iste godine skinuta i sa sive liste Manivala i, kao i druge zemlje, stavljena na redovan režim izvještavanja o napretku Manivala.

"Sada smo u završnoj fazi skidanja i sa sive liste FATF-a, pa Savjet ministara poziva sve koji učestvuju u ovom procesu na striktnu primjenu usvojenih akata i na njihovu realizaciju", piše u saopštenju.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE