• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Prendacrt budžeta RS je „već viđen“

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je danas da je prednacrt budžeta RS za 2018. godinu „već viđen“ i da je u njemu dominantan rast iznosa za otplatu kredita, te da je primarni cilj da se izmire plate i penzije.

  - Nema razvojnih komponenti. Imali smo uvjeravanja da će Vlada RS krenuti sa reprogramiranjem ili čak refinansiranjem dugova, ali nisu to uradili. Očigledno nemaju plan za rješavanje ogromnih dugovanja RS. Koncept je zadužiti i pokušati izdržati do oktobra 2018. godine i da isplaćuju, ako ništa drugo, bar plate i penzije i tako stvaraju privid – kazao je Borenović.

Jelena Trivić iz PDP-a je, komnentarišući ocjene iz Vlade RS da makroekeonomski pokazatelji nikada nisu bili bolji, istakla da je do 2005. godine stopa rasta BDP-a bila između šest i sedam odsto, a sada je oko 3,5 odsto uz negativnu stopu inflacije.

PDP je danas organizovao okrugli sto o svom ekonomskom programu „Obnova Republike Srpske“ koji su usvojili prije mjesec dana na stranačkom saboru.

Uvjereni su da će od oktobra naredne godine, odnosno nakon izbora, početi njegova realizacija

- U RS je moguće značajno popraviti ekonomsko stanje i stvoriti modernu i savremenu ekonomiju 21. vijeka koja je održiva – istakao je Borenović.

Podsjetio je da preko 50 odsto prihoda RS ide na servisiranje kredita, a da je PDP napravio plan kako reprogramirati kreditna zaduženja, te još oko stotinu mjera.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE