• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draško Aćimović pristupio SDP-u BiH

Autor mondo.ba

Donedavni ambasador BiH u Belgiji koji je prilikom podnošenja ostavke najavio uključivanje u politički život u BiH, ušao je u SDP.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović izjavio je danas da ga je Aćimović impresionirao svojom posvećenošću poslu koji obavlja te da je više nego jasno u razgovorima on iznosio frustraciju zbog sporosti reformi u BiH.

"Radi se o čovjeku kojeg interesuju budućnost i napredak. Naši razgovori o politici uvijek su govorili da vjerujemo u iste stvari i dijelimo istu viziju BiH, odnosno SDP-ovu viziju BiH", kazao je Magazinović, prenosi Klix.
On je rekao da je SDP u posljednjih nekoliko dana poslao jasnu poruku da naredna Vlada Republike Srpske neće moći biti formirana bez SDP-a. Kako kaže, Aćimović i drugi ljudi su jedan od razloga za takvu samouvjerenost.
Aćimović je kazao da je došlo vrijeme za nove politike, odnosno za politike razgovora, kompromisa, tolerancije i dogovora, koje će biti suprotstavljene politikama straha, mrženje, ucjena i prijetnji.

"Znam da je u BiH najlakše biti protiv nekoga i reći da je 'onaj tamo' lošiji nego mi ovdje. Mi ljude nećemo dijeliti na one koji su 'tamo' ili 'ovdje'. Mi ćemo ljude dijeliti na one koji ruše i one koji grade. One koji žive u prošlost i one koji žive u budućnosti", rekao je Aćimović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE