• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transparenti i skupovi podrške Mladiću (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Agencije

U centru Banjaluke postavljen transparent podrške generalu VRS Ratku Mladiću. Skupovi podrške Mladiću i u Trebinju, Novom Sadu, Beogradu...

 Transparent podrške Mladiću u centru Banjaluke Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras je postavljen transparent podrške generalu VRS Ratku Mladiću, koji je danas osuđen na doživitni zatvor u Haškom tribunalu.

Na transparentu je napisano "Ratko Mladić heroj", a natpis su najvjerovatnije postavili navijači FK Borca Lešinari, sudeći prema simbolu ove navijačke grupe koji se pojavljuje u natpisu.

U gradu je večeras mirno i nisu zabilježena druga okupljanja građana, a šta Banjalučani misle o presudi Mladiću pogledajte OVDJE.

Protesti u Trebinju zbog presude Mladiću

Ispred Spomenika braniocima Trebinja večeras se spontano okupila grupa građana izražavajući nezadovoljstvo i ogorčenost haškom presudom generalu Ratku Mladiću i poručujući da su trebinjski borci bili i biće uz svog generala.

Okupljena, uglavnom, omladina skandirala je ime generala Mladića i pjevala "Đenerale, nek` je tvojoj majci hvala, što junaka rodila je da se srpstvu vrati slava".



Malobrojni građani koji su izašli na ulicu da ukažu na nepravdu prema generalu Mladiću nisu krili emocije, poručujući da će on uvijek za njih biti heroj.

Podrška Mladiću u Beogradu - 30 ljudi na Trgu

Nebojša Milišić, borac trebinjske brigade, rekao je novinarima da je presuda očekivana od suda koji je oslobodio Nasera Orića, Ramuša Haradinaja i njima slične.

"Nažalost, večeras nas je ovdje malo. Boračka organizacija nije ništa preduzela. Srećan sam što se omladina okupila, jer su oni budućnost Republike Srpske. Stoje ovdje uzdignutih glava, jer nemaju čega da se stide. Mi smo se časno borili za Republiku Srpsku", poručio je Milišić.

U ime veterana Gradskog odbora Trebinje prisutnima se obratio Žarko Kučinar koji je istakao da je današnji dan pokazao da omladina i mladi naraštaj žive za Republiku Srpsku, patriotizam i prave vrijednosti.

Inicijator okupljanja su navijači "Crvene zvezde" kojima su se pridružili članovi Udruženja djece poginulih boraca Republike Srpske "Nasljeđe", manji broj bivših boraca i građana.

Protesti i u Novom Sadu

Veća grupa građana okupila se večeras na Trgu slobode u Novom Sadu, protestujući protiv odluke Haškog tribunala koji je danas prvostepenom presudom osudio na doživotnu kaznu zatvora nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Okupljeni su raširili transparent "Doživotna presuda lažnog suda, za večnu legendu o časnom vojniku - Ratko Mladić", te pjevali patriotske pjesme i uzvikivali parole protiv Haškog tribunala i NATO-pakta.


Protest je protekao bez incidenata.

Skupovi podrške generalu Ratku Mladiću održani su i u Beogradu, Sokocu, a nezadovoljstvo zbog presude izrazili su i članovi opštinskih udruženja veterana Republike Srpske protestnom šetnjom od zgrade opštine u Istočnoj Ilidži do Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo.

U Bratuncu je Udruženje građana Istočna alternativa lijepilo plakate podrške generalu sa natpisom "Ti si naš heroj".

Protesti najavljeni za sutra u Bijeljini

Sramotna presuda generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu uperena je prvenstveno protiv srpskog naroda i pokušaj je da se preokrenu istorijski događaji i amnestiraju zločinci iz muslimanskog i hrvatskog naroda, ocjeljuju predstavnici srpskih žrtava iz Bijeljine.

Mladiću doživotni zatvor

"Za nas general Mladić ostaje heroj i neko ko će zauvijek ostati u istoriji srpskog naroda", poručili su iz Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Za sutra je u prostorijama Gradske boračke organizacije u Bijeljini najavljeno protestno okupljanje predstavnika ratnih jedinica Vojske Republike Srpske kako bi izrazili svoje neslaganje sa, kako navode, sramnom odlukom Haškog tribunala kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE