• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dronjak sazvao sastanak, SNSD i DNS suzdržani

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Sutra bi u Narodnoj skupštini RS trebalo da bude održan sastanak lidera podmlatka najvećih političkih stranaka u Srpskoj, na koji se vjerovatno neće odazvati predstavnici SNSD i DNS.

 Dronjak sazvao sastanak, SNSD i DNS suzdržani Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Inicijator sastanka je Nikola Dronjak, predsjednik Savjeta mladih PDP, a kako sada stvari stoje, na sastanku neće biti predstavnika mladih iz stranaka vladajuće koalicije.

"Ukoliko svi dođu, DNS sigurno neće izostati. Ipak, mislim da većina neće doći. Ovo je dobra ideja, ali da bi rezultat bio isto tako dobar trebalo bi da na sastanak dođu svi koji su pozvani. Čini mi se da je organizator pogriješio što je bez ikakve prethodne pripreme samo poslao poziv na sastanak. Možda je trebalo održati neki neformalni pripremni sastanak. U svakom slučaju, mislim da je dobro da postoje ovakve inicijative, a ukoliko sastanak eventualno ne uspije ovaj put, siguram sam da će jednom uspjeti. Samo je potrebna dobra priprema", rekao je Borivoje Obradović, predsjednik Mladih DNS.

Kako saznajemo predstavnici mladih SNSD i SP takođe neće doći na sastanak. Denis Šulić, predsjednik Mladih SNSD kaže da zbog ranije preuzetih obaveza i činjenice da je poziv stigao kasno nije u mogućnosti da se odazove pozivu PDP.

''Smatram da su inicijative koje okupljaju mlade izuzetno korisne za naše društvo i preuzimam obavezu da predložim termin i formu narednog foruma slične vrste. Takođe, mislim da se u rasprave o položaju mladih u Republici Srpskoj, osim podmladaka političkih stranaka, trebaju uključiti i omladinske organizacije od javnog značaja. To ne bi trebalo da bude sastanak na kojem ćemo se samo slikati ili na kojem će bilo ko kupiti političke poene'', rekao je Šulić za Mondo.

Nikola Dronjak, predsjednik Savjeta mladih PDP, kaže da sastanak neće biti otkazan.

"Savjet mladih PDP je pozvao mlade iz svih stranaka na otvoren dijalog o budućnosti RS i našoj perspektivi, o nezaposlenosti i odlasku mladih, zatim o promjeni političke klime odnosno poboljšanju političkog dijaloga", rekao je Dronjak.

Dronjak dodaje da većina starijih partijskih kolega smatraju da je ovo odgovorna i dobra inicijativa i da je potrebno da se stvari mijenjaju.

Podsjećamo da su i ''seniori'' političkih stranaka vlasti i opozicije nedavno formirali radnu grupu za izradu sporazuma o političkom djelovanju u RS.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

I ovi mladi politicari naucili rijecnik laganja. Preuzete obaveze ranije. Treba poslati pozivnicu sa pitanjima i odgovorima da se to nauci napamet.Nazalost svi ste isti. Hahahaha

Vule

Dronjak koji vlast i vecinu naziva fasistickom, sad poziva na dijalog!? Smijesno od smijesnog lika, kome je pisanje politickih grafita po fasadama jedini domet.

MONDO REPORTAŽE