• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tranša MMF-a krajem januara ili početkom februara

Autor SRNA

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je večeras da bi tranša MMF-a mogla da bude operativna krajem januara ili najkasnije do polovine februara, ukoliko do kraja ove godine u parlamentima BiH i Federacije BiH budu usvojeni budžeti.

"Koliko sam danas čuo, postoji opravdan strah da bi to moglo malo i da kasni", rekao je Tegeltija nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH.

On kaže da su očekivanja predstavnika MMF-a da će tranša biti operativna najkasnije do polovine februara, ako sve bude izvršeno kako je planirano, kao i obaveza federalne Vlade u vezi sa njihovim telekomoperaterima koja treba da bude izvršena do petka.

Tegeltija je rekao da aranžman sa MMF-om neće ništa promijeniti u Republici Srpskoj.

"Mi smo sve politike koje smo definisali Reformskom agendom sprovodili i kada nismo imali aranžman sa MMF-om i dalje ćemo ih sprovoditi. Ono što bi nam aranžman mogao donijeti jesu nešto povoljnija finansijska sredstva koja dobijamo na kreditnoj osnovi od MMF-a. Povoljnija su sa stanovišta malo dužih rokova i niže kamatne stope nego što možemo u ovom trenutku obezbijediti od poslovnih banaka. Sve ostalo ostaje isto", naglasio je Tegeltija.

On je naveo da MMF ima veoma jednostavne procedure isplate sredstva za razliku od Svjetske banke, odnosno da nema ratifikacija, niti čekanja.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Vidite zasto idu nova zaduzenja idu izbori sl god. Pa se trebaju dati nepovratna sredstva svojim piunima,evo jednih od njih, sesici,grujici,kovacevici,talici,stjepanovici,granule, kajkuti,jorgici itd do majdana i prijedora sve su to pojedinci koji dobijaju svake god po 10 tine hiljada nepovratni sredstava ,a kad dodju izbori ,ti ljudi rade u komisijama za ove vladajuce strukture. Cinjenice su sve to i istine .....

xxl

Cim se ovaj hvali novim kreditima i zaduzivanjem

MONDO REPORTAŽE