• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vojnici dobrodošli, ali nikog nećemo da molimo"

Autor Agencije

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da su pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH dobrodošli na obilježavanje Dana Republike, te da niko nema problem sa tim da oni učestvuju u proslavi.

 "Vojnici dobrodošli, ali nikog nećemo da molimo" Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba


"Ali ni ja, niti bilo ko iz Republike Srpske neće da moli ikoga u Sarajevu da se omogući njihov dolazak i učešće na obilježavanje Dana Republike. Neprihvatljivo je da Treći poješadijski puk bude u nekom ćošku kao prošle godine, nevidljiv i postrojen u čast pojedinca, a ne u ime Republike Srpske", rekao je Dodik na pitanje da prokomentariše poziv koji mu je uputio član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić da promijeni odluku i omogući učešće srpskih vojnika u Oružanim snagama BiH na proslavi 9. januara - Dana Republike u Banjaluci.

Dodik je naglasio da Republika Srpska slavi 9. januar i ne inati se bilo kome, pa ni međunarodnoj zajednici niti političkom Sarajevu, te da s toga svoju proslavu želi da organizuje na način prihvatljiv prazniku koji proslavlja i sa ljudima čije prisustvo neće i ne može biti osporavano.

"Mi želimo počasni vod policije Republike Srpske postrojen u ime i u čast Republike Srpske, sa simbolima Republike Srpske, i mi ga imamo. To nije vod u slavu i čast Milorada Dodika ili Mladena Ivanića, i tu se nas dvojica izgleda razlikujemo", istakao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE