• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski mediji: Lažeš, Frimene!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

U dokumentarnoj emisiji "Priča o nama" koju na kanalu Nacionalna geografija vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen (80) iznijete su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

U epizodi koja je prikazana u nedjelju,  Frimen se u Sarajevu i Srebrenici susreo sa novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, prenosi "Kurir".

"Šta se zaboga ovde desilo?", uzviknuo je Frimen šetajući grobljem u Srebrenici, a zatim slijedi odgovor Feđe Hadžifejzovića:

morgan frimen
Izvor: Youtube/National Geographic

"Ono što se ovdje desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovdje i htjeli da ubiju sve, željeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i djecu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dječaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1. 000 ljudi u jednom naletu", izgovara Feđa Hadžifejzović.

On dodaje da ne može da vjeruje kako je neko mogao da uradi takvo "etničko čišćenje".

U emisiji se nižu potresne slike rata, dok Frimen izgovara: "Cijele generacije su ubijene ovde. Bombardovanje je dovelo do okončanja rata, ali nije spaslo žrtve u Srebrenici".

Nekoliko puta iznijete su i tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Frimen je kasnije dao i intervju Senadu Hadžifejzoviću u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu.

Iako je emisija snimljena kao dokumentarna, nikome iz novinarske ekipe nije palo na pamet da čuje i drugu stranu i istraži sve činjenice, navodi list.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Lazes ili ne znas. Opet si kriv, neznanje ne opravdava. Kakav je to profesionalac kad lupa gluposti, sto se sramoti, jeftini poeni za budale. A sta nas briga sta on misli, ko ce svakom i*iotu dokazivati istinu. Neka mu drugi lizu d..e.

MONDO REPORTAŽE