• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: Čestitka iz Irana putovala 35 dana

Autor SRNA

Na adresu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića sa mjesec dana zakašnjenja stigla je božićna čestitka, koju je uputio predsjednik Islamskog parlamenta Irana Ali Laridžani.

 Sarajevo: Čestitka iz Irana putovala 35 dana Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Agencija Srna saznaje u Parlamentarnoj skupštini BiH da je božićna čestitka predsjednika iranskog Parlamenta upućena 25. decembra 2017, a stigla je 29. januara ove godine. Predsjednik iranskog Parlamenta osim Tadiću, božićnu čestitku uputio je i svim poslanicima i vjernicima u BiH.

"U današnjem svijetu čvrsto vjerujem da je suštinsko za sljedbenike božanskih religija da uspostavljaju interakciju i dijalog kako bi realizovali uzvišene ljudske ideale kao što su mir, pravda i napredak koji se stalno propovijedaju i obećavaju od božanskih proroka uključujući i Isusa Hristosa", kaže se u Laridžanijevoj čestitki.

Predsjednik Islamskog parlamenta Irana navodi da interakcija i razmjena mišljenja predstavnika svake nacije i poslanika ima ključnu ulogu.

"Islamska skupština Irana izražava svoju spremnost da podrži bilo koju vrstu inicijative o zajedničkoj saradnji s ciljem jačanja mirovnih procesa i unapređenja uzvišenih ljudskih i božanskih vrijednosti", navodi Laridžani u božićnoj čestitki.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić zahvalio je Laridžaniju na čestitki.

"Bog je jedan i sve naše molitve se svode na jednu, a to je da nam se obrati na isti način, saopštenjem istine koju ćemo svi jednako razumjeti. Vjerujem da ćemo mu najveće poštovanje i služenje pokazati ako nikada ne učinimo drugom ono što ne želimo da neko drugi nama učini", naveo je Tadić u odgovoru.

Tadić, koji je, na poziv Laridžanija, u decembru 2016. godine boravio u zvaničnoj i radnoj posjeti Iranu, ističe da se s radošću sjeća posjete njegovoj "veličanstvenoj zemlji".

"Omogućeno mi je da posjetim džamije, pravoslavne crkve i hramove zoroastrizma, a što me je uvjerilo da Islamska Republika Iran pokazuje da želi da poštuje vjerske slobode i prava. Koristim ovu priliku da Vam izrazim lično poštovanje i uputim poruku dobrodošlice u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH", istakao je Tadić u odgovoru predsjedniku iranskog Parlamenta Aliju Laridžaniju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE