• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Idiotizam je Srbe optuživati za rat"

Autor SRNA

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović rekao je da je najveće licemjerstvo i idiotizam optužiti Srbe za rat u bivšoj Jugoslaviji, kako je to u emisiji na kanalu "Nacionalna geografija" uradio glumac Morgan Frimen

 "Idiotizam je Srbe optuživati za rat" Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Savanović je istakao da je nad srpskim narodom u novijoj istoriji tri puta počinjen genocid, te da je najveće licemjerstvo i idiotizam optužiti Srbe za genocid i etničko čišćenje kako je to uradio holivudski glumac.

"Srbi su stradali u Prvom svjetskom ratu dolaskom Austrougarske i formiranjem Dobojskog logora, te pravljenjem tampon zona na rijeci Drini, zatim u Drugom svjetskom ratu od ustaških klerofašista organizovanih u Nezavisnu Državu Hrvatsku /NDH/, i na kraju devedesetih godina prošlog vijeka", rekao je Savanović.

On je istakao da je licemjerstvo i idiotizam nazivati Srbe genocidnim narodom.

"Oni genocidnim nazivaju ostatke srpskog naroda, jer je u NHD, prema njemačkim podacima 1941. godine, od šest miliona stanovnika bilo 1.950.000 Srba, a danas su Srbi u Hrvatskoj statistička greška, a u BiH su prepolovljeni", poručio je Savanović.

Savanović je naglasio da istorijske činjenice, podaci i statistika i sve ono što se događalo srpskom narodu govori da su "oni idioti koji prave takvu priču sa mržnjom nastrojeni prema svemu onom što je srpsko".

MITROVIĆ: Protiv neistina i provokacija izložbama i filmovima o stradanju Srba

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je Srni da su neistinite tvrdnje holivudskog glumca Morgana Frimena da su Srbi krivi za rat u bivšoj Jugoslaviji, te da Srpska mora adekvatano odgovoriti na ovakve provokacije tako što će organizovati izložbe i prikazivati filmove u svijetu o stradanju srpskog naroda iz posljednjeg rata.

"Postavlja se pitanje na osnovu čega je Frimen iznio ovakve tvrdnje, možda nakon razgovora samo sa bošnjačkim političarima i predstavnicima njihovih žrtava rata. Zašto nije došao u Kravice, Sijekovac, Mrkonjić Grad i na Kazane i mnoga druga mjesta da vidi srpske masovne grobnice i u tom slučaju bi imao objektivan stav", upitao je Mitrović.

On je rekao da je, nakon ovakvih izjava, očito da su Srbi mislili da je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma završen rat u BiH, dok bošnjačka strana ne misli tako, jer nastavlja da medijski i na svaki drugi način ubjeđuje svijet da je istina ono što nije istina.

"Očito je da je Frimen dobro pripremljen, kao što su bili i drugi američki glumci Anđelina Džoli i Ričard Gir, koji su u nekim filmovima prezentovali takve i slične informacije i podatke o Srbima u svijetu", kaže Mitrović.

Beogradski mediji: Lažeš, Frimene!

Mitrović zaključuje da Republika Srpska mora na adekvatan način odgovoriti na ovakve neistine i provokacije i organizovati izložbe i prikazivati filmove u svijetu o stradanju srpskog naroda u posljednjem ratu, kao što je nedavno bio slučaj izložbe o Jasenovcu u Njujorku.

U dokumentarnoj emisiji "Priča o nama", koju na kanalu "Nacionalna geografija“ vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen, iznesene su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Jugoslavije, kao i za genocid i etničko čišćenje u Srebrenici.

U epizodi, koja je prikazana u nedjelju, prikazuje se Frimen u Sarajevu i Srebrenici, gdje se susreo sa bošnjačkim novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, koji su mu rekli da je blizu granica sa Srbijom i da su Srbi došli i htjeli da ubiju sve, da tu teritoriju odvoje od BiH i pripoje Srbiji.

U emisiji su nekoliko puta iznesene tvrdnje da su Srbi apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pero

kako ga nije sramota sta on zna ko je kriv u ovom zadnjem ratu pa nisu samo muslimani ubijani i hrvati,pa i srbi su ubijani ko je srbe ubijao po njihovom niko sramota,al nas niko nevoli pa je to tako neponovilo se nikad vise nikom svi smo mi ljudi nebitno ko je koje vjere

udf

To isto bilo kao kad bi neko rekao da crnci uvjek izazivaju sukobe sa bijelcima.I da su krivi i kad nisu.

Xy

@udf ili da crnci nikada nisu bili robovi i da su sami krivi sto su ih iskoristavali, proganjali i ubijali. Sram ga bilo, on je glumac, a ne politicar, zar je na to spao.

MONDO REPORTAŽE