• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pauza u Narodnoj skupštini RS zbog svađe poslanika

Autor SRNA

Cjelodnevna rasprava u Narodnoj skupštini o prestanku važenja Zakonu o naknadama za korištenje prirodnih resursa, eksalirala je pred samo okončanje ove tačke dnevnog reda, te je potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić-Jovičević dala pauzu.

 Pauza u Narodnoj skupštini RS zbog svađe poslanika Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Cjelodnevna rasprava u Narodnoj skupštini RS o prestanku važenja Zakonu o naknadama za korištenje prirodnih resursa, eksalirala je pred samo okončanje ove tačke dnevnog reda, te je potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić-Jovičević dala pauzu.

U skupštinskim klupama verbalno su se sukobili šef Kluba SNSD-a Radovan Višković i PDP-a Miroslav Brčaklo, ali s obzirom na to da su im u tom trenutku bili isključeni mikrofoni, tek sa usana su se mogle naslutiti riječi koje govore jedan drugom.

Rasprava je krenula oko neravnomjernog razvoja RS i zapostavljanja istočnog dijela, a Brčkalo je u jednom momentu Viškoviću spomenuo da pročita analizu predsjednika kompanije Boksita iz Milića Rajka Dukića, na šta mu je Višković nešto uzvratio, što je Brčkala „razljutilo“, te je počelo čak i „marškanje“. Brčkala je čak fizički obuzdavao njegov stranački kolega Branislav Borenović, a dvojica narodnih poslanika su tokom pauze raspravu nastavili i na hodniku ispred skupštinske sale.

Višković je uoči ovog „okršaja“ apelovao na poslanike da se vrate konstruktivnoj raspravi, a s obzirom na to da se cijelo prijepodne u okviru tačke o prestanku važenja Zakonu o naknadama za korištenje prirodnih resursa, najmanje pričalo o tome.

"Trošimo narodne pare u jalove priče. Nismo se makli od prve tačke dnevnog reda. Tražim od skupštinskog rukovodstva da uzima riječ i vraća poslanike na dnevni red", istakao je Višković.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE