• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada SAD: Obučavamo (i) specijalce iz Srpske

Autori mondo.ba Autori Agencije

U američkoj ambasadi u Sarajevu kažu da obučavaju specijalce MUP-a RS, ali da ne planiraju obuku "koja bi uključivala vatreno oružje koje RS kupuje od Srbije".

 Ambasada SAD: Obučavamo (i) specijalce iz Srpske Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Sarajevu rekli su agenciji Patrija da su Sjedinjene Američke Države opredijeljene da pomognu u osiguravanju stabilnosti i bezbjednosti BiH.

Kako se navodi to dugogodišnje partnerstvo uključuje obuke za jedinice specijalne policije na državnom nivou, u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Distriktu Brčko, a svi programi Ambasade usmjereni su na jačanje sposobnosti policijskih snaga da ispunjavaju svoju dužnost i štite sve građane Bosne i Hercegovine.

Na pitanje o puškama koje kupuje MUP RS u američkoj ambasadi su rekali da ''nemaju u planu obuku koja bi uključivala vatreno oružje koje RS kupuje od Srbije".

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je novinarima da nije istina da će ruski specijalci ili operativci učestvovati u obuci Specijalne jedinice policije RS ili nekih drugih pripadnika MUP-a RS.

"Nema bilo kakvih Rusa u Zalužanima niti će ih biti niti postoje namjere da oni rade obuku sa specijalnim jedinicama MUP-a RS ili policijom RS", rekao je Lukač i dodao je da će, kao i ranijih godina, obuke sa specijalcima RS raditi njihove kolege iz Amerike, kao i evropskih policija.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE