• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliku je kaznu u Hrvatskoj platio Dodik

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Kazne za prekoračenje brzine u Hrvatskoj su izuzetno rigorozne na šta su juče upozorili iz Ministarstva inostranih poslova. Pa, pripazite ili ponesite keš.

 Koliku je kaznu u Hrvatskoj platio Dodik Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Hrvatska saobraćajna policija prije nekoliko dana presrela je automobil predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu pratnju na autoputu dok su se kroz Hrvatsku vraćali iz Srbije u Banjaluku.

"Kod Vinkovaca je moju kolonu zaustavila hrvatska policija zbog prekoračenja brzine. Uredno smo platili kaznu i to je to", izjavio je Dodik u Banjaluci.

Ako je automobil predsjednika RS išao brzinom od 200 kilometara na sat kako su objavili mediji, prekoračio je najveću dozvoljenu brzinu za više od 50 km/h, pa je služba predsjednika za plaćanje kazne morala izdvojiti sumu između 790 i 1840 konvertibilnih maraka.

Prema podacima Centralnog državnog portala hrvatske vlade na autoputevima kroz ovu zemlju vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim saobraćajnim znakom, a najviše 130 km/h.

''Za prekoračenje brzine veće od 50 km/h od dopuštene ili saobraćajnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna od 3000 kuna (790 KM) do 7000 kuna (1840 KM), a po pravosnažnosti prekršajno pravne sankcije u evidenciju vozača upisaće se 3 negativna prekršajna boda'', piše na vladinom portalu.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bez Posla

Ima se moze se

MONDO REPORTAŽE