• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mej: BiH je mjesto u EU

Autor mondo.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić prisustvovao je večeras prijemu koji je u službenoj rezidenciji, za premijere Zapadnog Balkana, organizovala britanska premijerka Tereza Mej.

 Mej: BiH je mjesto u EU Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

U razgovoru sa premijerkom Mej, predsjedavajući Zvizdić je pozvao Mej da posjeti Bosnu i Hercegovinu i rekao da su odnosi između dvije zemlje jako dobri i da postoji velik prostor za još bolju saradnju.

Premijerka Mej je rekla da je mjesto Bosni u Hercegovini u Evropskoj uniji i da u potpunosti podrzava aspiracije prema EU i NATO integracijama. Složili su se da su dobri politički odnosi zemalja zapadnog Balkana od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije, piše Fena.

Istaknuli su da je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.

Prijemu koji je za premijere zapadnog Balkana organizovala britanska premijerka Tereza Mej prisustvovao je i šef britanske diplomatije Boris Džonson i predsjednik EBRD-a Suma Čakrabarti.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Pa kad je eu med i mleko,zašto vi izađoste?

MONDO REPORTAŽE