• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Srebrenici:Bošnjaci Dodiku ne daju plaketu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjedniku Srpske, Miloradu Dodiku, biće dodijeljeno najveće priznanje opštine Srebrenica - Plakete sa zlatnim grbom opštine, odlučeno je na današnjoj dramatičnoj sjednici.

 Dodiku priznanje iz Srebrenice Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Zbog takve odluke srebreničkog parlamenta sjednicu su napustili odbornici Bošnjaci.

Prijedlog Komisije o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine usvojen je većinom od 11 glasova i te nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Skupštine opštine 11. marta u srebreničkom Kulturnom centru.

"Samo nešto izmišljaju"

Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić rekao je da je on predložio Dodika za najveće opštinsko priznanje i da nije htio da povuče taj prijedlog na čemu su Bošnjaci insistirali jer "se oni protive svemu što je srpsko". "Oni se stalno protive svemu što nosi srpsko ime i stalno rade na nacionalnoj podjeli i podvajanjima da bi se dodvorili svojim biračima. Ja sam načelnik svih građana i želim da sa svima sarađujem i da radim u interesu svih, međutim bošnjačka politika u Srebrenici vodi se iz Sarajeva i to dovodi do razdora i nepovjerenja", ocijenio je Grujičić.

Usvajanju ovog prijedloga prethodila je žučna rasprava i nepomirljivi stavovi oko dodjele ovog najvećeg opštinskog priznanja, pa su Bošnjaci napustili sjednicu, prenijela je RTRS.

Za najveće opštinsko priznanje predložen je predsjednik Srpske, i za taj prijedlog su se jednoglasno izjasnili i srpski i bošnjački članovi Komisije za dodjelu nagrada i priznanja, te ga proslijedili Skupštini opštine na razmatranje i donošenje konačne odluke o tome, kao i o prijedlozima za dodjelu ostalih nagrada ove opštine.

Neki bošnjački odbornici su se usprotivili tom prijedlogu i došlo je do duže polemike i mnoštva replika i osporavanja, te "ucjena" bošnjačkih odbornika napuštanjem sjednice i da će to dovesti u pitanje kredibilitet njenih odluka.

Budući da nije došlo do povlačenja prijedloga za dodjelu nagrada, bošnjački odbornici su napustili sjednicu, a u sali je ostalo 12 srpskih odbornika od ukupno 21 odbornika koliko broji srebrenički parlament.

Prijedlog komisije o dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana opštine, 11. marta usvojen je većinom od 11 glasova.

Vladajuću koaliciju u srebreničkom parlamentu do sada su činili odbornici SNSD-a, DNS-a, SDS-a i kluba odbornika SDA i SBiH.

Za odluku o dodjeli nagrada i priznanja osim odbornika SNSD-a, DNS-a, SDS-a glasali su i odbornici iz PDP-a i SRS koji su u opoziciji u ovoj Skupštini.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

gago

Psi laju karavani prolaze ...

MONDO REPORTAŽE