• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gajanin novi rektor Univerziteta u Banjaluci

Autor SRNA

Profesor Radoslav Gajanin izbran je na današnjoj sjednici Senata za rektora Univerziteta u Banjaluci.


Gajanin je izrazio zadovoljstvo ukazanim povjerenjem svih 28 članova Senata koji su glasali za njegov izbor na ovu poziciju.

"Podrška članova akademske zajednice je i velika odgovornost jer smo u obavezi da ispunimo obećane aktivnosti koje smo predvidjeli u planu rada Univerziteta u naredne četiri godine", rekao je Gajanin novinarima nakon sjednice Senata.

On je naveo da će se posebno raditi na poboljšanju uslova studiranja, kao i uslova stanovanja studenata.

"Radićemo na poboljšanju studijskih programa, kao i informacionog sistema Univerziteta, ali ćemo i insistirati na poštovanju akademskog stila ponašanja na Univerzitetu", naveo je Gajanin, koji je dosadašnji vršilac dužnosti rektora.

On je istakao da će Univerzitet dati sve od sebe da unaprijedi nastavni proces, međunarodnu saradnju, kao i saradnju sa privredom i preduzećima u Banjaluci i regionu.

"Insistiraćemo da se kroz izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju redefiniše odnos Univerziteta i organizacionih jedinica", naglasio je Gajanin.

On kaže da će se raditi i na povećanju međunarodne vidljivosti banjalučkog Univerziteta, kao i prisutnosti publikacija u međunarodnim časopisima.

"Jedan od naših zahtjeva biće da se povećaju uslovi, odnosno kriterijumi za izbor u akademska zvanja", rekao je Gajanin.

On je naveo da na banjalučkom Univerzitetu studira više od 20.000 studenata, dok je više od 1.300 zaposlenih.

Govoreći o ugledu Univerziteta, Gajanin je istakao da je rejting za nepune dvije godine porastao za 1.700 mjesta na Vebometriksovoj listi.

"Osim toga, permanentno bilježimo trend rasta publikovanja naučnih radova u međunarodno priznatim časopisima", naglasio je Gajanin.

Radoslav Gajanin izabran je 10. novembra prošle godine na funkciju vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci, a prije toga je obavljao dužnost prorektora za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Cestitke profesoru, znam dq ce obavljati duznost odgovorno i savjesno. Najbolji izbor u zadnjih 10 i vise godina...

MONDO REPORTAŽE