• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizor će biti Radukić, opozicija „zanijemila“

Autor mondo.ba

Narednih sedam godina glavni revizor RS biće Jovo Radukić.

 Glavni revizor u RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Narodna skupština RS podržala je danas da novi glavni revizor RS bude Jovo Radukić, a zamjenik Gordana Trninić, i njihov mandat trebao bi da traje narednih sedam godina.

Njih dvoje su ranije dobili i najviše glasova na Komisiji Narodne skupštine RS za izbor glavnog revizora RS od ukupno sedam kandidata, a skupštini se obratio i predsjednik RS Milorad Dodik koji je podržao ova dva kandidata.

Opozicija je ranije u više navrata kritikovala Radukićevu kandidaturu, ali danas kada je na dnevni red došlo glasanje o njegovom izboru, niko se nije javio za riječ.

Pedsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdio je ranije da se radi o kadrovima SNSD-a i poručivao da je ovakvim izborom napravljena „sahrana“ u smislu nepristrasnosti ove institucije.

- Bez skrivanja je omogućeno da kadrovi SNSD-a budu na čelu Glavne službe za reviziju RS – istakao je Čavić.

Radukića je, u oktobru prošle godine nakon sporne ostavke dotadašnjeg glavnog revizora Duška Šnjegote, Narodna skupština RS imenovala za vršioca dužnosti. Opozicija u RS je tada tu odluku smatrala skandaloznom, što zbog niza afera koje je Radukić svojevremeno imao, što zbog sukoba interesa, budući da je bio na poziciji pomoćnika ministra u Resoru za fiskalni sistem Vlade Republike Srpske, a tvrdili su da se radi o „kontroverznoj ličnosti“.

Narodna skupština RS podržala je danas, između ostalog, i izbor novih članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS i to izabrala Željka Slijepčevića, Slavicu Milikić, Bratoljuba Radulovića, Srđana Šuputa i Branislava Đuricu, na period od pet godina.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE