• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draško i učenici: Škole hladne, a fotelje tople

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Gradski odbornik Draško Stanivuković i srednjoškolci pitaju: zašto je učenicima hladno, a direktorima toplo?

 Draško i učenici: Škole hladne, a fotelje tople Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Odbornik Partije demokratskog progresa u Skupštini Grada Banjaluka Draško Stanivuković je izgleda ovih dana gledao film ''Crni bombarder''.

Sa megafonom u rukama, u jezgru Banjaluke, tamo gdje se spajaju Gospodska ulica i Trg Krajine protestvoao je sa grupom od nekoliko desetina učenika banjalučkih srednjih škola.

Stanivuković kaže da su ga podržali i učenici onih škola koje su pogođene problemima, ali i onih koje nisu.

''Najavljujemo izložbu svih fotografija srednjih škola u ponedjeljak. Obišli smo u Tehničku školu, Ugostiteljsku i Medicinsku koje imaju jednako velike probleme. Ugostiteljska škola je bez fiskulturne sale kao i Građevinska. Hodnici prokišnjavaju, učenicima je hladno, a upotredna dozvola objekta Ugostiteljske škole je istekla prije 40 godina. Oteto im je i školsko igralište radi privatnog parkinga'', kaže Stanivuković.

On je pozvao sve predstavnike vlasti da dođu na izložbu u ponedjeljak u 13 časova i vide fotografije.

''Na nas su se ljutili što smo u Tehničku školu ušli bez dozvole, ali mi smo tražili dozvolu za izložbu i nismo je dobili jer kažu da je Trg Krajine zauzet kao i park Petar Kočić. Ali šta nas briga. Izložba će biti pa makar fotorafije nosili na leđima'', najavio je Stanivuković upitavši: ''Jel tako?''.

''Tako je!'', viknuli su srednjoškolci.

Iako je događaj bio najavljen kao konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o uslovima u kojima se izvodi nastava u srednjim školama u Banjaluci, Stanivuković je napravio pravi performans, manevrišući učenicima poput nekog ''Branka Kockice'' za adolescente.

Draško je ispred slika na kojima su oronuli zidovi i plafoni srednjih škola držao govor, ''vodio navijanje'', i sve to kako kaže, iako nije dobio dozvolu za ovaj događaj.

Zatim je poveo "svoje" pobunjene srednjoškolce na trg, zamolio ih da naprave veliki krug i svi se uhvate za ruke, što su oni i uradili.

Draško Stanivuković organizovao protest srednjoškolaca.
Izvor: YouTube/MONDO

Uslijedilo je davanje izjava za medije prekinuto povremenim upadima jednog građanina i jednom grudvom koja je doletjela sa strane od nekih drugih učenika.

Stanivuković je prije desetak dana snimio katastrofalno stanje u banjalučkoj Tehničkoj školi, nakon čega su mu se, tvrdi, počeli javljati učenici, njihovi roditelji, ali i prosvjetni radnici drugih škola u Banjaluci govoreći da primjer Tehničke škole nije jedini.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, razgovarao je juče sa direktorima šest banjalučkih osnovnih škola i direktorom Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" o planovima za rekonstrukciju i sanaciju objekata ovih škola, te naglasio da će grad za sufinansiranje ovih radova iz budžeta izdvojiti 150.000 KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE