• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Afera "Skrinšot" drma političku i medijsku scenu

Autor mondo.ba

Da li političari podmićuju novinare i da li su novinari toliko jeftini samo su neka od pitanja pokrenuta nakon što su na mrežama objavljeni skrinšotovi navodne prepiske Staše Košarca i neimenovanog novinara.

 Afera "Skrinšot" drma političku i medijsku scenu Izvor: MONDO portal

Skrinšotovi Viber prepiske poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca sa neimenovanim novinarom RTRS-a u kojoj Košarac nudi 100 KM za blaćenje svojih političkih protivnika koje je kasno sinoć na društvenim mrežama okačila poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević izazvali su danas buru reakcija kako na mrežama, tako i u političkim i novinarskim krugovima u Srpskoj.

Staša Košarac je danas izjavio da je sve montaža, dok se sa RTRS-a još nisu službeno oglasili.

Ali, krenimo redom.

“Kako Košarac pakuje priloge RTRS-a o Ivaniću, Mektiću i meni za 100 KM. Košarac je takav kakav je, ali ne zaboravite da RTRS pripada i vama",navela je Pandurevićeva na Twitteru, a odmah zatim i objavila skrinšotove prepiske.

U prepisci se vidi kako Košarac predlaže nepoznatoj osobi da se "jače udara" i "pritišće" člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ministra bezbjednosti Dragana Mektića. U nastavku traži i da “prođe informacija” o prodatoj šumi kod Tarčina koja je bila u vlasništvu Pandurevićeve i naglašava da nije bitno da li je to istina ili ne.

“Aj osmisli priču za Pandurevićku, imaš 100 maraka”, jedna je od navodnih Košarčevih poruka.

Košarac je danas Srni izjavio da nije prvi put da je meta medijskih podvala Aleksandre Pandurević, što ga, kako je naglasio, neće spriječiti da i dalje govori istinu "o podaničkoj i izdajničkoj politici SDS-a i takozvanog Saveza za promjene u zajedničkim institucijama u Sarajevu".

Rekao je da je to fotomontaža Aleksandre Pandurević i njenih prijatelja iz obavještajnih struktura u Sarajevu, s ciljem diskreditacije Radio-televizije Republike Srpske i njega lično. 

Navodeći da se lako može dokazati da je sve ovo neistina i montaža, ali da ne želi da se bavim takvim istragama.

"Nema nikakve potrebe da se bavim ovakvim stvarima, niti da vršim uticaj na novinare na ovakav način jer je poznato da sve što mislim ja javno i kažem. Da sam imao bilo kakva saznanja o ovome o čemu Pandurevićeva samu sebe optužuje u ovoj navodnoj prepisci, ja bih to iznio javno, bez ikakvog prethodnog dopisivanja s novinarima",poručio je Košarac. 

Pandurevićeva je jutros na Twitteru navela da RTRS od jutros "gori" i da je nastala pometnja zbog ovoga što je otkriveno.

Ona je navela da je skrinšotove dobila iz samog RTRS-a i da zaista tamo postoje i časni ljudi kojima je novinarstvo sveta profesija, ali ima i onih "poslušnih" koji slušaju direktive iz SNSD-a.

Na društvenim mrežama uglavnom dominiraju sarkastične reagovanja, ali ima i pokušaja da se dodatno dokaže da je sve montaža pa se u tu svrhu objavljuju i drugi skrinšotovi, neki analiziraju Košarčevu (ne)pismenost, dok se po kuloarima spekuliše ko je novinar i kako je prepiska uopšte dospjela do Pandurevićeve.

Ovo nije prvi put da prepiske sa Vibera drmaju političku scenu Republike Srpske. Prije više od dvije godine akteri slične afere bili su Dragan Mektić i Dragan Suvara. Podsjetite se toga u prilogu kolega sa TV1.

Afera Viber
Izvor: TV1

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE