• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Srbija će finansirati projekte u Hercegovini''

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić otvorili su danas u Trebinju Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, pomoćnik ministra za konzularne poslove Srbije Aca Jovanović, generalni konzul Srbije u BiH Vladimir Nikolić, narodni poslanici Ilija Tamindžija, Srđan Milović i Dragan Ristić, te gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Nakon otvaranja Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Srbije u NJegoševoj ulici, stanovnici Trebinja pozdravili su ih burnim aplauzima.

Prethodno su Vučić i Dodik obišli lokaciju u trebinjskom naselju Gorica u kojem se gradi vrtić "Srbija", čiju gradnju finansira Srbija sa oko milion maraka. 

Vučić, koji je prvi put u zvaničnoj posjeti Trebinju, istakao je da je ovo samo jedan od projekata koji Srbija finansira na području Hercegovine.

On je najavio da će Srbija finansirati i završetak izgradnje puta Tjentište – Foča sa oko 20 miliona KM, izgradnju vjerskog-duhovnog centra u Mrkonjićima u Popovom polju, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog sa 800.000 KM, te rekonstrukciju Starog grada u Trebinju, kao i pomoći izgradnju vodovoda u selu Bajci u opštini Bileća.

“Želimo da damo doprinos razvoju Hercegovine i cijele Republike Srpske i to ćemo činiti i ubuduće. Ponosni smo što smo uradili nešto dobro za građane Republike Srpske koji su uvijek bili uz Srbiju, voljeli je i pomagali kada je trebalo”, naglasio je Vučić i podsjetio da će Srbija na području Hercegovine uložiti više miliona KM u različite projekte.

Delegacija je danas posjetila Saborni hram Svetog preobraženja Gospodnjeg, gdje ih je dočekao NJegovo presveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije koji ih je upoznao o istorijatu ovog hrama. 



Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE