• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija: Banjaluka je bezbjedna

Autor Agencije

Na pres konferenciji Policijske uprave u Banjaluci rečeno je da je bezbjednost u gradu na zadovoljavajućem nivou a da je broj krivičnih djela manji nego prošle godine.

 Policija: Banjaluka je bezbjedna Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Slučaj Davida Dragičevića (21) čije je tijelo pronađeno na ušću rijeke Crkvena u Vrbas šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak 18. marta u nadležnosti je Uprave kriminalističke policije i Okružnoj javnog tužilaštva Banjaluka, rekao je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci Darko Novković, načelnik sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka, javlja Anadolu Agency (AA).

"Policijska uprava Banjaluka postupa po navedenom slučaju i zahtjevima kriminalističke policije i Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Imajući u vidu sve navedeno ne mogu dati više detalja vezano za navedenu istragu", kazao je Novković.

Govoreći o slučaju koji se u Banjaluci desio 30. marta kada je nepoznata osoba ispalila projektil na zgradu "Euroherca" rekao je da Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva preduzima sve potrebne mjere i radnje. Prema njegovim riječima saslušano je više svjedoka, a izvršena su i određena vještačenja.

Željko Spasojević načelnik Policijske uprave Banjaluka komentarišući stanje bezbjednosti u Banjaluci istakao je da je ono zadovoljavajuće.

"Nestanak Davida Dragičevića i pronalazak njegovog beživotnog tijela i događaji u vezi sa tim kao i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti 30. marta na štetu privrednog društva i osiguranja iz Banjaluka, koji su se dogodili u kratkom intervalu opteretili su na neki način bezbjednosnu problematiku na području Banjaluke. Uz puno uvažavanje značaja ova dva događaja i uprkos njihovom negativnom uticaju na subjektivni sjećaj bezbjednosti građana cijenimo da je stanje zadovoljavajuće", rekao je Spasojević.

Prema njegovim riječima u prva tri mjeseca ove godinea na području koje pokriva Policijska uprava Banjaluka zabilježeno je 553 krivičnih djela, odnosno za oko 25 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Od tog broja riješeno je 481 slučaja.

Osim toga zabilježeno je povećanje broja saobraćajnih nezgoda za oko 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE