• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Karter spasio Bihać, Mladić Atifa poslao u Bosnu"

Autor mondo.ba

Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kaže da je njegov otac na početku rata Atifu Dudakoviću savjetovao ''da se priključi svom narodu u Bosni''.

"Kada je moj otac Ratko bio komandant Kninskog korpusa Atif Dudaković je bio komandant tenkističkih jedinica JNA na tom prostoru. Otac mi je rekao da Dudaković tada nije bio nikakakav ekstremista, bio je prilično jugoslovenski orjentisan. Kada je počeo rat u Bosni Ratko je rekao Dudakoviću da nema potrebe da ostane u redovima JNA i da treba da se priključi svom narodu u Bosni", rekao je Darko Mladić gostujući u jutarnjem programu ''Pink'' televizije. 

Spomenuo je i (u Republici Srpskoj) poznatu i često spominjanu priču o Bihaću.

 "Krajem 1994.godine Peti korpus je bio pred vojnim porazom i bilo je pitanje dana kada će Vojska RS da uđe u Bihać. Međutim, tada Amerikanci šalju na Pale svog bivšeg predsjednika Kartera koji navodno želi da posreduje u uspostavljanju mira, a zapravo spašava Peti korpus od poraza. Da je tada oslobođen Bihać i ostatak tog dijela Krajine, rat bi se drugačije završio. Nakon toga ne bi bilo Oluje, opstala bi cijela Republika Srpska Krajina koja bi se spojila sa Republikom Srpskom", rekao je Darko Mladić..

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE