• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Ministar da podnese ostavku zbog morbila

Autor SRNA

SDS smatra da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske snosi odgovornost za pojavu epidemije morbila u Domu za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci, gdje je zaraženo devetoro djece.

"Apsurd je u 21. vijeku da nadležno ministarstvo koje je dužno i odgovorno da brine o ovoj djeci nije sprovelo proceduru njihove obavezne vakcinacije, zbog čega se i desila ova epidemija u Banjaluci, a zdravlje djece ugroženo, kao i njihov dalji rast i razvoj", navodi se u saopštenju SDS-a.

Iz ove stranke smatraju da resorni ministar Dragan Bogdanić treba da podnese ostavku ukoliko ne može da odgovori javnosti zašto ova djeca nisu vakcinisana.

Navodeći da su inspekcijski organi prije mjesec dana pokrenuli prekršajni postupak protiv šestoro roditelja koji su odbili da vakcinišu djecu, iz SDS-a pitaju da li će biti pokrenut postupak protiv nadležnog ministra i drugih odgovornih u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštitite zbog "nemara i propusta u službenoj dužnosti i odgovornosti".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE