• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog vode na kolovozima otežan saobraćaj

Autori mondo.ba Autori Agencije

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, uz slabu do umjerenu frekvenciju vozila, a zbog intenzivne kiše koja pada, kolovozi su mokri i klizavi i na njima se zadržava voda, saopšteno je iz AMS RS.

 Zbog vode na kolovozima otežan saobraćaj Izvor: Mondo (www.mondo.rs) B.V.
Izvor: Mondo (www.mondo.rs) B.V.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na regionalnom putu Tedin Han-Teslić, zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj za putnička vozila, a vozila se preusmjeravaju kroz okolna sela.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još uvijek odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac, izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor u mjestima Hrvaćani i Derugovići radi izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac 2-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare (Mačkovac)-Čelić zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica.

U toku su radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, a saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta.

Na dionici magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj ispod podvožnjaka, na ulazu u Maglaj, a saobraća se alternativnim pravcima.

Saobraćanje je otežano i na regionalnom putu Doboj-Zavidovići (Parnice), kao i na putnom pravcu Tešanj-Tešanjka zbog zemlje i vode na kolovozu.

Na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE