• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena žalba, Dudaković ostaje na slobodi

Sud BiH odbio je žalbu Tužilaštva BiH na rješenje o određivanju mjera zabrane umjesto pritvora za nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovići još 12 lica osumnjičenih za ratne zločine na području Krajine.

Potvrdio je ovo Asim Crnalić, Dudakovićev advokat koji je rekao da Sud BiH smatra da je sudija za prethodni postupak pravilno utvrdio činjenično stanje i primijenio materijalno pravo.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su 27. aprila, po nalogu Tužilaštva BiH, Dudakovića i 12 nekadašnjih pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH zbog ratnih zločina nad srpskim stanovništvom, kao i pripadnicima snaga Autonomne pokrajine Zapadna Bosna Fikreta Abdića.

Osim Dudakovića, uhapšeni su Ibrahim Nadarević, nekadašnji komandant 517. brigade Petog korpusa, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić.

Dudaković na slobodi, ukraden ključni dokaz?

Uhapšenima je na teret stavljen zločin protiv čovječnosti, a Dudakoviću i ratni zločin nad civilima. Period za koji se sumnjiče odnosi se na 1994. i 1995. godinu.

Sud BiH je 29. aprila donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode, a izrečene su im mjere zabrane.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE