• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anketni odbor: U petak saslušanje Karana i Ilića

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske zatražio je od institucija RS da do četvrtka do 10 sati dostave sve informacije i saznanja o slučaju tragično stradalog Davida Dragičevića.

 Anketni odbor: U petak saslušanje Željka Karana i Darka Ilića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Informacije su zatražene od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Zavoda za sudsku medicinu RS i predsjednika RS.

Zatim će, na sjednici zakazanoj za petak, biti uzete izjave od direktora Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan, te načelnika Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS Darka Ilića.

Predsjedavajući Anketnog odbora Branislav Borenović je nakon današnje konstitutivne sjednice, kazao i da je jednoglasno usvojeno da u radu odbora učestvuju i dva predstavnika grupe „Pravda za Davida“.

"Sve sjednice su u potpunosti otvorene za javnost i tonski se snimaju", kazao je Borenović i najavio da će Anketni odbor u narednih mjesec dana, zasjedati gotovo svaki drugi dan.

Najavio je da će pored navedenih, izjave na nekim od narednih sjednica uzimati i od direktora policije RS, ministra unutrašnjih poslova, glavnog okružnog tužioca u Banjoj Luci, postupajućeg tružioca u ovom predmetu i drugih.

On je istakao i da odbor ne može vršiti istražne i sudske radnje, ali da mogu zauzeti stavove i donijeti zaključke.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je danas poručio da će MUP RS dostaviti Anketnom odboru izvještaje i biti na raspolaganju sa svim činjenicama i detaljima, te da će se na uzimanje izjava odazvati svi pojedinci iz MUP-a koje Anketni odbor pozove.

"Nadam se da će ljudi koji su zaduženi od NSRS, postupiti profesionalno i odgovorno i da neće biti političkih zaključaka", kazao je Lukač.

Naglasio je da je protekla dva dana bio na putu, te da ne može reći da li su se pojavile nove činjenice u vezi sa ovim predmetom, ali i da misli da u javnost ne bi trebalo dan za danom iznositi nove detalje.

Formiran anketni odbor za slučaj "Dragičević"

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE