• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Evropski put za napredak BiH

Autor mondo.rs

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je u Sofiji na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu, koji je održan u okviru Samita EU – Zapadni Balkan.

 Crnadak: Evropski put za napredak BiH Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak je tokom izlaganja u Sofiji u okviru Samita EU - Zapadni Balkan najviše pažnje posvetio potrebi da reforme i evropski put BiH što prije donesu konkretan napredak u svakodnevnom životu ljudi, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Crnadak je na strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu, koji je u Sofiji otvorio predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, istakao da je veoma važno da se u BiH ozbiljnije pristupi pitanju borbe protiv korupcije.

U saopštenju se navodi da je Crnadak naglasio važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma i ustavne podjele nadležnosti u BiH.

CVIJANOVIĆ: KONKURENTNOST PODIZATI JAČANJEM INFRASTRUKTURE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je povodom Samita EU-zapadni Balkan, održanog u Sofiji, da je dobro da je EU prepoznala potrebu regiona da podigne ukupnu konkurentnost i time što će jačati svoju infrastrukturu.

"Mislim da je i EU shvatila da treba da pokrene određene zaokrete", rekla je Cvijanovićeva za Alternativnu televiziju.

Ona je dodala da se i po stvarima o kojima se diskutuje, ali i po planovima koji se prave za budući period može vidjeti da se prelazi na "praktični teren".

"Odavno sam govorila da je to potrebno i da ne treba gubiti vrijeme samo na krute političke izjave i politička očekivanja, te da je neophodno da se ovaj region poveže", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da Republika Srpska nakon Samita neće biti nešto bliža EU, ali da je dobro da se vraća želja za članstvom i jača evropska perspektiva.

U dijalogu su učestvovali, između ostalih, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednici vlada Srbije Ana Brnabić i Crne Gore Duško Marković.

Crnadak će sutra učestvovati na konferenciji Bečkog ekonomskog foruma - Sofijski razgovori 2018: "Politika susreće ekonomiju".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE