• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika akcija Sipe, pretresi u više gradova

Autor SRNA

U više gradova BiH nastavak akcije čiji je cilj suzbijanje organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja dokumenata i nedozvoljenog korišćenja ličnih podataka.

 Velika akcija Sipe, pretresi u više gradova Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

U nastavku akcije "Zadruga" pripadnici Sipe vrše pretrese službenih prostorija 15 pravnih lica na području Sarajeva, Mostara, Livna, Konjica, Širokog Brijega, Tuzle, Gradačca, Donjeg Vakufa i Zenice.

Pretresi se vrše prema naredbi Kantonalnog suda Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

U koordiniciji sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo i Kantonalnim sudom u Sarajevu izdejstvovane su tri usmene naredbe za pretres koje se odnose na dva pravna lica i jedan stambeni porodični objekat.

"Policijski službenici Sipe ove aktivnosti realizuju u saradnji sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog, Livanjskog, Zapadno-hercegovačkog, Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da su u okviru predmeta "Zadruga" pripadnici Sipe u prethodnom periodu realizovali dvije akcije u koordinaciji i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, kojem je podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv dva fizička i dva pravna lica.

"Izvještaj je podnesen zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca tako što su prijavljena fizička lica od 2010. do 2017. godine osnovala dva pravna lica, kao agencije za posredovanje u zapošljavanju, posredstvom kojih su po osnovu fakturisanja usluga, koje nisu izvršene, omogućili prikrivanje porijekla ukupno 51.765.502 KM stečenih krivičnim djelima", dodaje se u saopštenju

Akcija "Zadruga": Uhapšeno 12 osoba

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE